Alfred Hitchcock: Topáz

est.hu:
6/10
|
olvasói
(0)
Az alkotói válság fogalma minden bizonnyal Alfred Hitchcock előtt sem bizonyult ismeretlennek. A kritikusok mellett a közönség is hangot adott elégedetlenségének: a 4 millió dolláros költségvetésű film ugyanis mindössze 1 milliót hozott a konyhára. Dacára annak, hogy a legkevésbé sincs híján a mester nevével fémjelzett feszültségnek.
A hidegháború idején játszódó történetben az amerikai hírszerzés a következő fülest kapja: egy francia kém nem átallja jó pénzért NATO hadititkokkal szórakoztatni a KGB-t. A célpontról azonban csak azt tudják biztosan, hogy Topáz fedőnévre hallgat, és Kubában tartózkodik.
 
Miután elhalmozza az alábbi adattal, az FBI Andre Devereaux-t bízza meg, hogy kerítse kézre a titokzatos besúgót. Az ügynök találkozik a havannai összekötővel, akit hamarosan holtan találnak. A szálak azonban tovább bonyolódnak, míg fény nem derül az évszázad addigi legnagyobb kémbotrányára.
kirsch
2009.06.11
|
Topaz
amerikai filmdráma, 136 perc, 1969
(5 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.