Halálosabb iramban

olvasói
7/10 (3)
A Halálos iramban hatalmas sikere után a stúdió azonnal rákattant a folytatásra, amely azonban végül csak komoly személycserékkel készülhetett el. Rob Cohen rendezőt új ötletek vonzották (XXX), Vin Diesel pedig időközben - részben e film által - akkora sztár lett, hogy igencsak szerénytelen összeget kért közreműködéséért, aminek az lett az eredménye, hogy a stúdió a film másik főszereplője, a Paul Walker által alakított, beépített zsaru figurája köré építette fel a forgatókönyvet.


Brian O'Conner (Walker) kiesett a rendőrség kegyeiből azzal, hogy az előző rész végén cimboraságból futni hagyta a körözött bűnözőt. Most új esélyt kap: sofőrként kell beépülnie egy csempészbandába és lebuktatnia a kegyetlen bandavezért. O'Conner azzal az egy feltétellel vállalja a küldetést, hogy társául gyerekkori barátját, a fekete Romant (Tyrese) választhatja, akinek úgyszintén van mit tisztára mosnia a múltjában. A harmadik beépített ember a gengszter barátnőjeként pózoló bombacsinos ügynök, akiről O'Connor alig tudja levenni a szemét. A helyszín pedig Dél-Kalifornia helyett a nem kevésbé napfényes Florida. A rendezői poszton szolgálatot teljesítő John Singleton (Fekete vidék) a fekete miliőt - multikulti szereplőktől a harsogó rapzenéig - hozta magával a produkcióba, amelynek természetesen most is a felturbózott japán kocsik és a száguldozás adják a lényegét. Tiltott, közúti verseny és autós üldözés tízpercenként követik egymást a vásznon, lazításként általában bikinis lányok látványában gyönyörködhetünk. Habár az első rész western típusú dögösségéből ide kevesebb jutott, a sztori javára szóljon, hogy végig nem megy le gagyiba. Átlagos krimit látunk, amelyet a csúcsra járatott autómánia tesz különlegesen élvezetessé.
nelson
2003.06.19
|
2 Fast 2 Furious
amerikai akciófilm, 100 perc, 2003
Újabb japán autócsodák szaggatják az amerikai aszfaltot - ezúttal Floridában. A Halálos iramban szőke, beépített zsaruja egy csempészbandát igyekszik lebuktatni belülről. Felturbózott motorok, bikinis lányok és száguldozás minden mennyiségben.
Rendező:

John Singleton

Színész:

Paul Walker
(Brian O'Conner)

Eva Mendes
(Monica Fuentes)

Cole Hauser
(Carter Verone)

Tyrese Gibson
(Roman Pearce)

Ludacris
(Tej)

Thom Barry
(Bilkins)

James Remar
(Markham)

Devon Aoki
(Suki)

Mark Boone Junior
(Whitworth)

(14 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.