Banánköztársaság

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (12)
Egy interjú során megkérdezték Woody Allent, hogy végül miért döntött a Banánköztársaság cím mellett (a film címe eredetileg El Weirdo, A csodabogár lett volna). A woodys válasz így hagzott: " Mert egyáltalán nincs benne banán."
A banánköztársaság kifejezést először O. Henry amerikai író, humorista használta Hondurasra 1896-ban, és azóta ezzel a névvel illetik Latin-Amerika és a karibi térség politikailag instabil, puccsokban és forradalmakban gazdag országait. A Banánköztársaság főhőse Fielding Mellish (Woody Allen) termékfejlesztőként dolgozik egy cégnél.
 
Unalmas élete egy csapásra megváltozik, amikor beleszeret Nancybe, a politikai aktivistába. Mikor a lány szakít vele, mert kevesli elkötelezettségét, Fielding San Marcos-ba, a banánköztársaságba utazik, ahol az Emilio Vargas diktatúrájának megdöntésén munkálkodó felkelők oldalára áll. A filmben néhány pillanatra feltűnik az ifjú Sylvester Stallone is, de ez senkit ne riasszon el a politikai szatíra ezen klasszikus képviselőjétől.


fujisan
2007.08.28
|
Bananas
amerikai kalandfilm, 80 perc, 1971
Rendező:

Woody Allen

Színész:

Woody Allen
(Fielding Mellish)

Louise Lasser
(Nancy)

Jacobo Morales
(Esposito)

Sylvester Stallone
(metrós keményfiú)

(11 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.