Borrower

est.hu:
2/10
|
olvasói
(0)
Nincs kétségem afelől, hogy a videókorszak kultikus horror alapvetései a Három kívánsággal karöltve alapvető szerepet játszottak abban, hogy néhány évvel később katonai szolgálatra alkalmatlannak minősítettek. A szóban forgó mű ugyan anno kimaradt életemből, de tény, hogy igazi aranybárányként tündököl a gagyizmus oltárán.
Mindemellett stílusteremtő műről is beszélünk, mert míg a Nagymama háza, a Massza, vagy éppen az Idegen világ csupán erőtlenül feszegette a dadaizmus határait, addig a Borrower megtekintése közben lelki füleinkkel tisztán hallhatjuk a Tristan Tzara sírjából kiszűrődő jajveszékelést. Ám hagyjuk a további szócséplést, a történet már önmagában is elég beszédes: A velejéig gonosz idegen lényt erőszakosságáért a Földre száműzik, ahol sajátos hobbi gyanánt előszeretettel szaggatja le ártatlan emberek fejét, és helyezi azokat éppen aktuális ábrázata helyére. A bizarr gyilkosságsorozat felderítésével megbízott nyomozónő a nézővel egyetemben mindeközben sikertelenül próbálja megválaszolni a „kire haragszik a negatív hős, és miért?” kérdéskört.
kirsch
2008.04.07
|
The borrower
amerikai horror, 88 perc, 1991
Rendező:

Peter HewittFilmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.