Árnyak és köd

est.hu:
7/10
|
olvasói
5/10 (4)
Woody Allen saját, 1972-ben írt Halál c. egyfelvonásosát vitte vászonra a német expresszionisták stílusában (Murnau, Fritz Lang). Az Oscar-díjasokkal teli bordélyház és John Malkovich "bohóckodása" ellenére a film hatalmasat bukott. Lehet, hogy kár volt Madonnának szerepet adni.
A fekete-fehérben készült Árnyékok és ködben nemcsak az operatőr, Carlo di Palma "ködösített" (a Washington Post kritikusa a filmet "gőzkazánnak" titulálta), de maga az író/rendező/főszereplő is. A prostituáltat játszó Kathy Bates így nyilatkozott erről: "A film címe Árnyékok és köd, de fogalmam sincs róla, hogy miről szól. Csupán annyit tudok, hogy egy jelenetben együtt játszottam Jodie Fosterrel és Lily Tomlinnal, és nagyon jól szórakoztunk. Semmit sem tudok a film mondanivalójáról... Nos, igen, vakon hiszünk neki, mert végül is ő Woody."
 
A film főhőse Kleinmann könyvelőként keresi kenyerét. Egy éjszaka - miközben a várost rettegésben tartó fojtogatót üldözi egy zacskó borssal felvegyverkezve - megismerkedik Irmyvel, a bájos kardnyelővel...
fujisan
2007.11.30
|
Shadows and Fog
amerikai thriller, 85 perc, 1992
Rendező:

Woody Allen

Színész:

Woody Allen
(Kleinman)

Philip Bosco
(Mr. Paulsen)

John Cusack
(Jack tanuló)

Mia Farrow
(Irmy)

Jodie Foster
(prostituált)

Madonna
(Marie)

John Malkovich
(bohóc)

Kate Nelligan
(Eve)

Kathy Bates
(prostituált)Filmek a TV-ben
H
27
K
28
Sze
29
Cs
30
P
1
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
27
K
28
Sze
29
Cs
30
P
1
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.