Tom Jones

olvasói
6/10 (3)
A történet szerint a fattyú Tom Jones egy előkelő angol nemes házában nevelkedik. Gyermekkori szerelem fűzi Sophie-hoz, és az érzelem viszonzásra is talál. A baj csak az, hogy Tom kiváló képességeivel és nagy szájával sok ellenségre tesz szert, akik kihasználják azt a gyengéjét, hogy rajong a női nemért. De a számtalan intrika ellenére a fiatalok végül is egymáséi lesznek és Tom megtalálja a helyét a "felnőtt" társadalomban. Henry Fielding regényének adaptációja, ez a világsikert aratott és díjakkal (köztük 4 Oscarral) jutalmazott kosztümös, történelmi film sokak szerint a a kortárs témákat fiatalosan új megközelítéssel, de szuper realista módon feldolgozó brit Free Cinema mozgalom végét jelképezte.

|
Tom Jones
angol filmszatíra, 120 perc, 1963
Henry Fielding klasszikus regényének zseniális feldolgozása a balkézről született, jóindulatú, ám peches ifjú és a csodás szépségű arisztokrata lány szerelméről, no meg az angol átlag-nemesekről.
Rendező:

Tony Richardson

Színész:

Albert Finney
(Tom Jones)

Susannah York
(Sophie Western)

Hugh Griffith
(Squire Western)

Joan Greenwood
(Lady Bellaston)

Diane Cilento
(Molly Seagrim)

Peter Bull
(Thwackum)

David Warner
(Blifil)

Edith Evans
(Miss Western)

Lynn Redgrave
(Susan)

(4 kép)


Filmek a TV-ben
H
26
K
27
Sze
28
Cs
29
P
30
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
26
K
27
Sze
28
Cs
29
P
30
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.