Tabu

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (2)
"Olyan filmet akartam készíteni, ami szokatlan módon ábrázolja a macsó szamurájokat. A japán társadalom elítéli a meleg férfiak szerelmét, de meg kell mondanom, történelmünk folyamán ezt nem vették olyan szigorúan...Ebben a filmben a homoszexualitás és a halál meghitt kapcsolatban vannak, s ez teszi olyan csodálatossá a dolgot." - nyilatkozta Oshima Nagisa, a film rendezője, aki egyébként az egyik leghíresebb japán rendező, a 60-as évek japán filmes újhullámának meghatározó alakja. 1976-os Érzelmek birodalma c. filmje tette ismertté nevét a nyugati világban. 1983-ban, a Boldog Karácsonyt, Mr. Lawrence c. filmjében szerepet osztott az akkor még jobbára ismeretlen, azóta rendezővé avanzsált Kitano Takeshire (Tűzvirágok, Battle Royale). A Tabuban is láthatjuk Kitanot, a Shinshengumi szamuráj csoport hadnagyaként. A film Kiotóban játszódik, néhány évvel a Meidzsi restauráció előtt. A Shinshengumi a sógunátus híve, ellenzi a Császár nyugatbarát politikáját.

A Nishi Hoganji templomban újoncokat toboroznak, akikből harcosokat akarnak nevelni; a jelentkezőknek meg kell vívni a gárda legkiválóbb tagjával. Végül két jelentkezőt választanak ki. Az egyik a rendkívűl jóképű, gazdag családból származó Kano, aki rövidesen az egész csapat kedvencévé válik. A másik Tashiro (Asano Tadanobu; Szamuráj, Ichi the killer) aki rögtön szemet vet Kanora. A gárda tagjai közül többen ajánlatot tesznek a széparcú fiúnak. Kano megjelenésével féltékenykedések és rivalizálások sora kezdődik a gárda tagjai között.


fujisan
2006.02.03
|
Gohatto
angol-francia-japán filmdráma, 100 perc, 1999
A sógunátus testőrsége újoncokat toboroz. A jelölteknek a legjobb harcossal kell megküzdeniük, ketten állják ki a próbát: a szépség és a szamuráj. Az érzékek birodalma rendezőjének újabb szerelmesfilmje - nők nélkül.
Rendező:

Oshima Nagisa

(9 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.