Nightwatch - Éjjeliőr a hullaházban

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (7)
Bár az Éjféli játszma c. 1994-es dán filmhez egyszer sem volt szerencsém, bizton állíthatom, hogy Ole Bordenal rendező kifogástalan munkát végzett, mikor három évvel később újraforgatta saját művének amerikanizált változatát. Az Éjjeliőr a hullaházban mezei thriller mivolta ellenére is ijesztőbb és nyomasztóbb, mint egy elátkozott indiántemetőből visszatért biztosítási ügynök.
A diákmunkákkal kapcsolatos negatív hírverés sokszor nem is tűnik olyan alaptalannak. Martin Bells mindezt a saját bőrén tapasztalja meg, mikor éjjeliőri állást vállal egy halottasházban. Eleinte nem történik semmi említésre méltó, ám idővel egyre bizarrabb események sorozata veszi kezdetét.
 
Idővel kiderül, hogy mindezek összefüggésbe hozhatók egy sorozatgyilkos tevékenységével, aki – pedagógiai célzattal - üzletszerű kéjelgéssel foglalatoskodó nőket tesz el láb alól. Hamarosan feltűnik egy nyomozó is Thomas Cray személyében, aki egyre kellemetlenebb kérdésekkel kezdi zaklatni Bellst.
kirsch
2009.07.10
|
Nightwatch
amerikai-dán thriller, 101 perc, 1998
Egyetemista éjszakai állást vállal a hullaházban. Közben sorozatgyilkos tépáz örömlányokat hallatlan brutalitással. A rendőrfőnök meggyőződése: a szálak a hullaházhoz vezetnek... A dán kultmozi remake-je, az eredeti rendezőjétől.
Rendező:

Ole Bornedal

(6 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.