Este

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (110)
Koltai Lajos kamerája előtt sok „angyal” suhant el, amikor még Szabó Istvánnal dolgozott, ám amerikai rendezői bemutatkozásának forgatására nem vihette magával mesterét, ezért a biztonság kedvéért szerződtetett pár hivatásos angyalt.
A Susan Minot regénye alapján készült Este ugyanis lényegében női díjbirkózás az érzelmek illatos mocsarában, avagy olyan küzdelem, melyben az asszonyok mélyen dekoltálják lelküket, hogy „ellenfelük” könnyebben beleláthasson, és megsebzés helyett borogathassa a rajta ejtett sebeket. 
 
Ann Grant Lord (Vannes Redgrave) halálos ágyában fekszik, és miközben a földszinten két felnőtt lánya próbál tisztába kerülni a leendő veszteség fájdalmával, az idős asszony a fájdalomcsillapítók hatására újra átéli élete legérzelmesebb pillanatait. Bő negyven évet repül vissza az időben az emlékek szárnyán, egészen legjobb barátnője esküvője napjáig, amikor beleszeretett egy Harris nevű jóképű fiatalemberbe, és egyben elvesztette egyik legjobb barátját, Buddyt. Hiába a nyugtatók és egyéb narkotikumok, Koltai (és az operatőr Pados Gyula) nem a Tideland modorában viszi filmre az eseményeket, hanem már-már korhű, meleg színekkel, hogy az összes nagyszerű színésznő (Claire Danes, Vanessa Redgrave, Meryl Streep, Glenn Close, Toni Colette és a többiek) minden arcrezdülése tökéletesen tükröződjön a vászonról. 
 
És van is minek tükrödződnie, mert ez a dráma több generáció számára szolgál tanulságokkal, pontosabban az érzelmek és az élet folytonosságára hívja fel a figyelmet: vállaljuk tetteinket, még ha hibának is tűnnek, mert az érzelmek őszinte dolgok, és nélkülük nem lehetnénk emberek. Jó estét! 
 
csmozi
2007.09.19
|
Evening
amerikai romantikus filmdráma, 112 perc, 2007
Betegágyán egy anya fiatalkoráról mesél lányainak. Ünnepelt színésznők és mély érzelmek kedvenc operatőrünk második rendezésében.
Rendező:

Koltai Lajos

Színész:

Claire Danes
(Ann Grant)

Vanessa Redgrave
(Ann Lord)

Meryl Streep
(Lila Ross)

Glenn Close
(Mrs. Wittenborn)

Toni Collette
(Nina Mars)

Natasha Richardson
(Constance Haverford)

Mamie Gummer
(Lila Wittenborn)

Patrick Wilson
(Harris Arden)

Hugh Dancy
(Buddy Wittenborn)

Forgalmazza: SPI
Bemutató: 2007. szeptember 27.
(13 kép)


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
A Bosszúállók-széria negyedik felvonása egy 22 filmből álló történetfolyam megismételhetetlen lezárása, egy monumentális utazás utolsó állomása.
Filmek a TV-ben
18:15
Puzzle
amerikai film, 2018
18:15
Rejtélyes házasság
amerikai thriller, 2018
18:45
A katasztrófaművész
amerikai életrajzi film, 2017
18:45
Pop, csajok satöbbi
amerikai vígjáték, 2000
18:50
Két kopper
amerikai akcióvígjáték, 2010
Még a héten látogatható a Holdmúzeum 1969 - Művészet és világűr című kiállítás, szerintünk #nemaradjle #holdmuzeum #muveszetesvilagur #muveszetestudomany #kiallitasajanlo #vasarelymuzeum
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.