A félelem országútján

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (14)
A maga idejében ez kiemelten félős akciófilmnek számított, ha jól emlékszem, meg arra, hogy nekem fenntartásaim voltak vele, mert nem ijedtem meg eléggé, és untam is kicsit, bármennyire is komálom Russellt.
Amúgy meg J. T. Walsh itt most sokkal meggyőzőbben alakít. Jeff és felesége, Amy Bostonból San Diegóba tart, de már azt is minek? A kocsijuk váratlanul lerobban a kietlen pusztaságban egy néptelen országúton, mérföldekre minden emberi településtől. A szerencse egy kamionos formájában látogatja meg őket, de majd erre a tévedésre is rájönnek idővel. A kamion elviszi az asszonyt, hogy autómentőt hívjon, bár, aki elengedi az asszonyát egy kamionsofőrrel, az ne csodálkozzon. Közben Jeff kijavítja a hibát, így válik okafogyottá az asszony korai szélnek eresztése.
 
Elindul aztán Amy nyomába, és az első út menti fogadóban érdeklődik felesége után, de senki nem emlékszik se a kamionosra, se Amyre. Közel és távol ez az egyetlen hely, ahonnan a bajba jutott autósok segítséget hívhatnak, ezért Jeff egyre idegesebben indul tovább neje keresésére. Mikor végre megtalálja a kamiont és a "segítőkész" sofőrt, a férfi azt állítja, hogy soha nem találkozott Jeffel, és semmilyen nőt nem vett fel útközben. Na, lehet, hogy rosszul emlékszem, és innentől izgalmas lesz? Most kicsit félek, nem. 
 
háopépé
2007.09.21
|
Breakdown
amerikai akcióthriller, 89 perc, 1997
Rendező:

Jonathan Mostow

Színész:

Kurt Russell
(Jeffrey 'Jeff' Taylor)

Kathleen Quinlan
(Amy Taylor)

J. T. Walsh
(Warren 'Red' Barr)

M.C. Gainey
(Earl)

Jack Noseworthy
(Billy)

Rex Linn
(Boyd seriff)

Thomas Kopache
(Calhoun)

Jack McGee
(bárpultos)

(4 kép)


Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.