Színes fátyol

est.hu:
5/10
|
olvasói
9/10 (53)
Úgy tűnik, a szerelem és a kolera tényleg kéz a kézben járnak, hiszen Marquez után egy másik irodalmi klasszikus, W. Somerset Maugham regényének megfilmesítése is ezt sugallja. Ki tudja, miket hordozhatnak azok a kolerabacik!
Ami azt illeti, Walter Fane (Edward Norton) nagyjából tudja, miket is hordozhatnak, hiszen bakteriológus, ami azt is megmagyarázza, hogy miért olyan félénk a nőkkel. Mert nehéz lehet úgy csajozni, amikor a Te mivel foglakozol? kérdésre csak azt lehet mondani, hogy Ó, én halálos betegségek hordozóit kutatom. Na de elkalandoztunk, lényeg, hogy a mi Walterünk valamikor az 1920-as évek elején kinevezést kap Shanghajba, ami már akkor is Kínában volt, és magával viszi ifjú feleségét, a nála jobb családból való Kittyt (Naomi Watts). A lány nem szereti a férfit, unalmasnak és furának tartja, csak korának társadalmi elvárásai miatt ment hozzá, így hamar meg is csalja egy sima modorú diplomatával. Ám a férj rájön a viszonyra, és arra kényszeríti feleségét, hogy vele tartson, amikor egy vidéki tartományban kolerajárvány tör ki, ami nem szép dolog, de a felületes és elkényeztetett Kitty lassan felnő a feladathoz és férjéhez. 
 
A fenti leíráshoz hasonlóan nyögvenyelős kezdés után a történet - elsősorban a két, közel zseniális főszereplőnek köszönhetően - lendületet kap, és a már emlegetett járványnak, illetve a kor viharos történelmi eseményeinek köszönhetően fordulat is akad bőven. De valahogy a film mégsem lesz több egy újabb szakszerű irodalmi adaptációnál és egy színes történelmi képeslapnál. 
 
Vízer
2007.10.04
|
The Painted Veil
amerikai-kínai romantikus filmdráma, 125 perc, 2006
Az angol orvos férj rajtakapja elkényeztetett feleségét a sanghaji konzullal, ezért bosszúból egy kolerával sújtott faluban vállal állást, ahová magával viszi nejét is. Romantika a fertőzés árnyékában.
Rendező:

John Curran

Forgalmazza: Mokép
Bemutató: 2007. október 11.
(4 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.