Szerelem és halál

est.hu:
9/10
|
olvasói
8/10 (4)
Erről az alkotásról minden elmondható, ami a korai Woody Allen műveket jellemzi: annak dacára is briliáns, hogy a mester később kialakult stílusjegyei még csak alig-alig érvényesülnek. A Banánköztársaság rajongóinak mindenesetre kötelező!
És bár nem egy Annie Hall kaliberű mű, a paranoid zseni váltig állítja, hogy életművéből ez a film áll a legközelebb hozzá. Ja, és a forgatási helyszín majdnem mindvégig Magyarország volt. Ezt egyébként 2007 végi jazzkoncertjén is megemlítette. 
 
Napóleon csapatai Moszkva alatt állnak, ám ekkor a leggyámoltalanabb orosz ifjú, a nyápic és nyúlszívű Borisz Grusenko hősiesen a császár életére tör. Woody Allen fergeteges komédiájában ezúttal Tolsztoj és Dosztojevszkij életművéről szedi le a keresztvizet, miközben bődületes bölcsességekkel leszünk gazdagabbak, úgymint életről és halálról, szerelemről és háborúról, no és a mélységesen mély orosz lélekről. 
kirsch
2010.09.24
|
Love and Death
amerikai szatíra, 85 perc, 1975
A Háború és béke zseniális paródiája. A napóleoni háborúk igaz története.
Rendező:

Woody Allen

Színész:

Woody Allen
(Borisz Grusenko)

Diane Keaton
(Sonja)

Féodor Atkine
(Mikhail)

Lloyd Battista
(Don Francisco)Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.