A másik én

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (53)
Egy dühös nőnél csak egy dühös szingli lehet veszedelmesebb, mert az vagy azért gyilkol, mert nem volt egy normális pasija, vagy mert megölték élete szerelmét.
Erica Bain New York-i rádiós orgánum (Jodie Foster) esetében az utóbbi forgatókönyvről beszélhetünk, a házasodás előtt álló késő harmincas nő ugyanis a történet nyitányában, egy Central Park-beli támadásban veszíti el jóképű vőlegényét, és válik olyan zárkózottá és szorongóvá, hogy az utcára sem mer kimenni. 
 
Egészen addig, amíg félelmi és önvédelmi okokból fegyverhez nem jut, melyet egy bolti rablás szemtanújaként használ is - leterítve ezzel a támadót. Eddig nem is lenne semmi baj, ha Erica normális emberhez méltóan elsírná magát, és remegne, mint temetőben a falevelek (amik ugye inkább rezegnek), csakhogy hősnőnk egyszerűen nem érez semmit: az átélt traumák következtében gyilkos költözött beléje. Neil Jordan rendező korábban is érdeklődött az ilyen-olyan módon kettős személyiségek iránt (Síró játék, Reggeli a Plútón), nőből férfit azonban most csinált először. A másik én kiváló bosszúfilm lehetne, ha nem veszne el a hősnő pszichéjében, és nem építene morális drámát Bain kisasszony és az utána nyomozó rendőrtiszt rendhagyó találkozásaiból. A Pánikszoba és a Légcsavar főszerepében anyatigrissé edzett Foster itt gyilkos énjét pátyolgatja, és közben nemcsak saját, de a világ működését is igyekszik kiismerni - beleértve a rendőri lélekét is. 
 
Akinek nincsen ideje kiruccanni a telekre, hogy oldja a nagyvárosi stresszt, annak jól fog esni Erica erőszaktripje, a többiek pedig érjék be Jodie Foster szigorú-törékeny tekintetével. 
 
csmozi
2007.10.17
|
The Brave One
amerikai thriller, 122 perc, 2007
Pszichológiai-morális bosszúdráma a paranoiás New Yorkból, ahol a sorozatgyilkosok az őket üldöző rendőrökkel barátkoznak.
Rendező:

Neil Jordan

Színész:

Jodie Foster
(Erica Bain)

Terrence Howard
(Mercer nyomozó)

Nicky Katt
(Vitale nyomozó)

Naveen Andrews
(David Kirmani)

Mary Steenburgen
(Carol)

Blaze Foster
(Cash)

Jane Adams
(Nicole)

Zoë Kravitz
(Chloe)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2007. október 18.
(14 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.