Ébredő sötétség

est.hu:
4/10
|
olvasói
6/10 (46)
A világot mostanában tejfeles képű, de varázslatos képességekkel bíró kisrácok mentik meg, ami nem csoda, hiszen nyilván sokkal olcsóbban dolgoznak, mint James Bond a drága öltönyeivel és különc életvitelével.
Will Stanton (Alexander Ludwig) annyiban különbözik Harry Pottertől, hogy nincs szemüvege, és még nála is átlagosabb külsővel bír, de a varázserő és az igyekvés benne is megvan, csak kicsit váratlanul éri a hír, hogy neki kell megmentenie bolygónkat a gonosz erőitől. Will ugyanis annyira hétköznapi, hogy még saját népes és enyhén ellenszenves családja sem figyel igazán rá, csakhogy a Vének, az angol falu különös lakói megsúgják neki a próféciát, és innentől nincs visszaút. Az egyre több spéci erővel felfegyverkező srácnak az időben utazva meg kell keresni a fény erejének hat jegyét, mert ha kudarcot vall, rettenetes dolgok várnak a világra, és a BKV-jegyárak is tovább emelkednek!
 
Susan Cooper népszerű fantasy regényének megfilmesítése Harry Potter mellett a Narnia krónikái és a Híd Terabithia földjére hangulatára is hajaz, csak hála a limitált költségvetésnek, kevésbé látványos - bár ijesztő lények és nagy büdös viking harcosok így is akadnak. Ami megmenti a filmet az olcsó imitáció bélyegétől, az a kalsszikus morbid angol humor, ami javarészt John Hodge-nak köszönhető, aki egyebek közt a Trainspotting forgatókönyvéért is felelős, és aki nyilván jól elszórakozott, miközben egyre valószínűtlenebb veszélyek felé terelgette történetének ifjú és nagyon kevéssé hősies hősét. 
 
Vízer
2007.10.31
|
The Seeker: The Dark Is Rising
amerikai akciófilm, 99 perc, 2007
A tizenegy éves Willnek az antik Rómától a távoli jövőig vándorolva kell pár nap alatt legyőznie a sötét erőket. Korkedvezményes fantasy.
Színész:

Alexander Ludwig
(Will Stanton)

Ian McShane
(Merriman Lyon)

Gregory Smith
(Max Stanton)

Wendy Crewson
(Mary Stanton)

Christopher Eccleston
(a lovas)

Frances Conroy
(Miss Greythorne)

James Cosmo
(Dawson)

Jim Piddock
(öreg George)

Amelia Warner
(Maggie Barnes)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2007. november 8.
(13 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.