1408

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (51)
Stephen King, az elátkozott, isten háta mögötti hotelek specialistája ezúttal egy nagyvárosi szálloda 13. emeletének ördögi szobájába űzi hősét és vele együtt a nézőt.
Az elátkozott szobában játszódó filmek embertelenül hosszú sorában van az a típus, amikor a szobába önként érkezőknek saját belső démonaikkal kell szembenézniük (pl.: Tarkovszkij: Stalker); illetve van, amelyikben a szobának látszó csapdába gyanútlanul besétáló hősök kalapácsos, fűrészes emberek elől menekülnek (pl.: Antal Nimród: Elhagyott szoba). A Stephen King novellája nyomán készült 1408-ban e két típus vegyül: a főhős önként költözik be a Dolphin Hotel 1408-as szobájába, hogy leleplezzen egy baljós legendát, azonban kiderül, olyan csapdába esett, ahol a baltás embereknél ravaszabb ellenfél várja: saját démonaival kell megküzdenie az életéért. 
 
Mike Enslin (John Cusack) ugyanis olyan író, aki azzal szerzett hírnevet, hogy természetfeletti jelenségeket leplez le könyveiben. Kislánya halála óta különösen nagy vehemenciával veti bele magát abba, hogy bebizonyítsa, a halál utáni bárminemű létezés, és így a szellemek léte is racionálisan cáfolható. Amikor legújabb könyvéhez gyűjt anyagot, értesül a Dolphin Hotel baljóslatú szobájáról, melyben eddig több mint 50-en lelték halálukat rejtélyes körülmények között. Enslin pedig minden ellenkező tanács dacára egy éjszakára beköltözik a szobába. Az eseménytelennek koránt sem mondható éjjelen aztán lesz minden, mit Stephen Kingtől elvárhatunk: baltás és akasztott ember, tűzvész és vízözön, s persze néhány dramaturgiai csavar is. 
 
S hogy lézetnek-e szellemek, annak meg jobb ha mindenki maga jár utána. 
Odor Emília
2007.11.07
|
1408
amerikai horror, 94 perc, 2007
Nem irányítószám, hanem szobaszám. A paranormális bestsellerek írója a természetfeletti ellen küzd benne, és rájön, hogy a legjobb sztorikat az élet írja.
színész:

John Cusack
(Mike Enslin)

Samuel L. Jackson
(Gerald Olin)

Mary McCormack
(Lily)

Tony Shalhoub
(Sam Farrell)

Paul Kasey
(Kevin O'Malley)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2007. november 8.
(15 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.