Az ügynökség

est.hu:
7/10
|
olvasói
5/10 (24)
Ötven évvel Lajka kutya űrrepülése után, a Hirosimára atombombát dobó Paul Tibbets ravatalánál nem árt visszagondolnunk a hidegháborúra, a szovjet és amerikai titkosszolgálatok aranykorára, amikor az emberek nem vikkendházat építettek, hanem atombunkert.
A rendezői ambícióit utoljára az 1993-as Bronxi mese készítésekor pallérozó Robert De Niro, a magányos hősök avatott szakértője elérkezettnek látta az időt, hogy megénekelje a CIA születésének történetét és működésének első fontos fejezetét. Fogta hát Eric Roth (Forrest Gump, München) forgatókönyvét, verbuvált egy hízelgő összeállítású színészgárdát, és a biztos hatás kedvéért megszerezte Robert Richardson operatőrt (A szakasz, Casino, Kill Bill) - mintha az amerikai kormányt követve maga is elitügynökséget készülne alapítani. Az eredmény egy sokszereplős, tablószerű történet lett, a középpontban egy faarcú CIA-elöljáróval (Matt Damon), annak elhanyagolt és boldogtalan feleségével (Angelina Jolie), és még számtalan öltönyös-kalapos, nagyhatalmi és kicsinyes érdekek mozgatta funkcival (John Turturro, Alec Baldwin, William Hurt). 
 
De Niro érdekes módon a színészi játékot szinte teljesen háttérbe szorította a nehéz levegőjű irodák és óvóhelyek bemutatása mellett, és a konfliktust is inkább lelki, mint politikai vonalra terelte. Aki hisz abban, hogy még az időskori inkontinencia is gyermekkori traumákból fakad, az ennek a filmnek is hinni fog, Steven Seagal rajongói azonban inkább húzódjanak vissza a gyúrótermekbe. 
 
csmozi
2007.11.07
|
The Good Shepherd
amerikai filmdráma, 167 perc, 2006
A CIA születése és működésének első évei egyetlen ügynök életén keresztül bemutatva. De Niro sztárparádés, ráérős rendezése.
Rendező:

Robert De Niro

Forgalmazza: Intersonic
Bemutató: 2007. november 8.
(11 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.