A királyság

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (52)
Az amerikai kormány háborús kedvéből nemcsak a fegyverlobbi, de Hollywood is rendesen profitál - még akkor is, ha az adott film mélyen elítéli a jenkik közel-keleti jelenlétét.
Peter Berg pergő thrillere igyekszik részlehajlás nélkül bemutatni egy elképzelt szaúdi konfliktust, és a sok csihi-puhi végeztével olyat tesz, ami ebben a műfajban ritkaság: a legváratlanabb pillanatban elgondolkodtat. 
 
Történik, hogy rendőrnek álcázott szélsőségesek krátert csinálnak egy amerikai lakóparkból, mire az FBI bepöccen, és egy nyomozó alakulatot küld Szaúd-Arábiába. Nincsen könnyű dolguk a fiúknak (Jamie Foxx, Chris Cooper, Jason Bateman) és az egy szem lánynak (Jennifer Garner), a helyiek ugyanis nem sok mozgásteret adnak a fokozottan veszélyeztetett csapatnak. Amikor azonban Foxx karaktere nyom egy laza reppet, kinyílik pár kapu, megkezdődik az igazi nyomozás, és hőseink hamarosan utcai tűzharcban találják magukat. Aki emlékszik A Sólyom végveszélyben sikerültebb jeleneteire, annak nem lesz új a szitu, bár panaszra nincsen ok: a forgatókönyvért részben felelős Michael Mann ugyanis nagyon ért az idegborzoláshoz, a társszerző Matthew Michael Carnahan pedig avatott szakértője a tanulságok levonásának. 
 
A királyság olyan, mint egy jó menyasszony: okos is és szép is. Akinek ennél több kell, az menjen bordélyházba, vagy játsszon videojátékokkal. Aki pedig pont egy hihető, izgalmas és amerikai filmre vágyik, az tapsikoljon, mert ilyen elvárások mellet A királyság elég nagy királyság. 
 
csmozi
2007.11.12
|
The Kingdom
amerikai akcióthriller, 110 perc, 2007
FBI-osztag érkezik Szaúd-Arábiába egy amerikai lakópark ellen elkövetett merénylet tisztázására. Vér, verejték és por hollywoodi nagyágyúkkal, akik rendesen durrogtatnak.
Rendező:

Peter Berg

Színész:

Jamie Foxx
(Ronald Fleury)

Jennifer Garner
(Janet Mayes)

Chris Cooper
(Grant Sykes)

Ashraf Barhom
(Faris Al Ghazi)

Jason Bateman
(Adam Leavitt ezredes)

Ali Suliman
(Haytham őrmester)

Jeremy Piven
(Damon Schmidt)

Richard Jenkins
(Robert Grace)

Frances Fisher
(Elaine Flowers)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2007. november 15.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.