Portugál

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (2)
Némi rosszindulattal azt mondhatnánk, hogy ez a film felfogható az Üvegtigris szocreál elődjének is. Avagy kidolgozott forgatókönyv híján vesztesek és idült alkeszek többé-kevésbé mókás bazmegelésének lehetünk fültanúi 90 percen át.
A Portugál azonban valamilyen bizarr okból kifolyólag mégis szerethető produkció, legalábbis képes valami olyasmit nyújtani, amivel a legtöbb néző tud azonosulni. Feltéve persze, ha életében eltöltött már minimum félórát egy műanyag abroszos, légypapírral felszerelt kistérségi kocsmában. 
 
Mindemellett egészen korrektül fogalmazódik meg benne a falusi kisember kisfröccsökkel oldott fásultsága, vagy éppenséggel elvágyódása. A film főszereplője, Bece ez utóbbi érzés rabja. Portugáliába indul a tengerhez, végül elakad az első falusi kocsmánál. Úgy intézi a sors keze, hogy neki ott a faluban kellene meglátnia a tengert. Hiszen az mindenütt ott van, csak meglátni nehéz. 
kirsch
2010.02.15
|
magyar filmszatíra, 93 perc, 1999
Egressy Zoltán darabjának filmváltozata a faluba érkező artisztról, aki csak úgy nyűgözi a helyi menyecskéket. Ám a végén minden rosszra fordul.
Rendező:

Lukáts AndorIfjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.