Irina Palm

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (19)
A Rashevski tangó rendezője, Sam Garbarski második nagyjátékfilmjét Marianne Faithfull-lal, a rock egyik nagyasszonyával, kedvenc Kusturica-színészünkkel, Miki Manojloviccsal és a mi Dorkánkkal forgatta.
A film címének szemérmes magyar változata ugyan elhallgatja, de az Irina Palm művésznév valójában valami olyasmire utal, amit mi, magyarok csak Marok Marcsaként emlegetünk. Történik ugyanis, hogy az angol özvegyasszony, Maggie munkavállalásra kényszerül, amikor kiderül, hogy kisunokája drága kezelést igénylő betegségben szenved. Képzettség és tapasztalat híján, illetve egy, a „hosztesz” szóhoz kapcsolódó félreértés miatt a nő egy londoni szexklubban köt ki, ahol azt a feladatot kapja, hogy kezével kényeztesse a férfi vendégeket - s mivel mindez egy falba vájt lyukon keresztül zajlik, bizony nem hátmasszázsról van szó... 
 
Az elég zavarba ejtő munka mellett azonban az addig csak besavanyodott szomszédasszonyaival érintkező Irina Palm, vagyis Maggie új ismeretségeket is köt - ott van rögtön az őt betanító fiatal szexmunkás, Lujza és a szexklubot vezető Miki. Kapcsolata pedig a két emberrel egészen másként alakul, mint ahogy azt először gondolta. 
 
Az Irina Palm a cselekmény szintjén a legkevésbé sem, de stílusában nagyban emlékeztet Garbarski előző munkájára: finom, visszafogott eszközöket használ, s nem játszik rá a pikáns helyzetekből amúgy is adódó komikumra és tragikumra sem. Legnagyobb vívmánya pedig, hogy csodálatosan ábrázolja azt a valamit, ami két egészen eltérő ember közt kialakulhat. 
fürkész
2008.04.30
|
Irina Palm
angol-belga-francia-luxemburgi-német filmdráma, 103 perc, 2007
Egy unokája műtétjére gyűjtő londoni nagyi szexklubokban elégít ki férfiakat kézzel. A Rashevski tangó rendezőjének új filmje.
Rendező:

Sam Garbarski

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2008. május 8.
(7 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
3
K
4
Sze
5
Cs
6
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.