Az arany iránytű

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (3)
Az arany iránytű kevésbé a Harry Potter-szériának, hanem inkább a Sky kaptány és a holnap világának rokona, bár a rendező a Csillagok háborúját is inspirációként nevezi meg.
Chris Weitz (Egy fiúról) minden részletében kidolgozott, gyönyörű, de eleve kudarcra ítélt filmet készített egy bátor kislányról és rengeteg hol bizarr, hol csodás lényről. Részben a fantasytúlkínálat, részben Philip Pullman regényének vallásellenes éle miatt a több folytatásra tervezett produkció sajnos leszerepelt - legalábbis az Egyesült Államokban, mert máshol az amerikai bevételek kétszeresét generálta. A talpraesett, 12 éves Lyra Belacqua története az alternatív jövőképek, az ún. gőz sci-fik retro-futurisztikus világát idézi meg, ahol léghajók közlekednek viktoriánus díszletek közt, és ahol egy Magisztrátus nevű gaz szervezet uralja a társadalmat. A kis Lyra egy elrabolt gyerek nyomában jut el a jeges Északra, ahol egy páncélos jegesmedve, egy rakás vándorcigány és egy űrcowboy segítségével száll szembe a vérszomjas szamojédokkal és Nicole Kidman bájaival. 
 
Kiadás: Angol, magyar DD 5.1-es hang jár a kétlemezes kiadáshoz, illetve egy audiokommentár Chris Weitz rendezővel, werkfilm a regényről, a megfilmesítésről, a forgatásról, a szereposztásról, a jelmezekről, a zenéről, a látványvilágról, illetve külön az egyes szereplőkről. 

The Golden Compass, 2007, 109 perc, Forum Home Entertainment (12)
Vízer
2008.08.12
|
The Golden Compass
amerikai fantasy, 114 perc, 2007
Philip Pullman sikerkönyvének feldolgozása ausztrál dívával, vadiúj Bond-párral és egy termetes jegesmacival díszítve. Reszkess, Potter!
Rendező:

Chris Weitz

Színész:

Nicole Kidman
(Marisa Coulter)

Daniel Craig
(Lord Asriel)

Eva Green
(Serafina Pekkala)

Dakota Blue Richards
(Lyra Belacqua)

Jim Carter
(John Faa)

Tom Courtenay
(Farder Coram)

Sam Elliott
(Lee Scoresby)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2007. december 13.


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
3
K
4
Sze
5
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.