Multik haza!

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (6)
Így vagy úgy, de jó, ha egy film megmozgatja az ember agyát, és ezzel együtt sietünk leszögezni, hogy a Multik haza nem feltétlenül jó alkotás, de lehet, hogy csak azért érzünk így, mert nem minden mozzanatát értjük.
Pontosabban sok mozzanatát nem értjük. De nem is egyszerű a képlet! Bernard és furcsa társa, a kissé gyűrött Vivian egy magándetektív páros, de nem is akármilyenek, ők ugyanis „egzisztencialista nyomozók”, akiket az érzékeny lelkű költő és környezetvédelmi aktivista, Albert Markovski (Jason Schwartzman) bérelt fel, hogy nyomozzanak három véletlen egybeesés jelentése után, ami talán az élet értelmének kulcsát rejti. Az ügynek azonban egyre több érintettje lesz. Adott a szenvedélyes tűzoltó, Tom (Marc Wahlberg), a dörzsölt értékesítési vezető, Brad (Jude Law), vagy az önértékelési zavarral küzdő modell, Dawn (Naomi Watts).
 
A vidám esetet tovább bonyolítja, hogy egy furcsa francia nő (Isabell Huppert) lépre csalja Albertet és Tomot, ráadásul egy multinacionális cég ingatlanspekulációja is képbe kerül - lásd a magyar címet -, arról nem is beszélve, hogy mindezt jó adag szándékosan zavaros filozofálgatás kíséri. De nem kell kétségbe esni, a film szatíra, és egy szavát sem kell komolyan venni, szereplői pedig úgy rohangálnak fel és alá, min egy burleszkben - ami különösen Dustin Hoffmann esetében meghökkentő. Amúgy ebben a filmben debütált a dagi Jonah Hill (Superbad, Felkoppintva) a filmvásznon, Dawn szerepére pedig kétszer is jelentkezett meghallgatásra Britney Spears - azóta sem értjük, vajon miért nem kapott lehetőséget. Ami pedig a film humorát illeti, az interneten kétes népszerűségre tett szert egy videofelvétel, amelyen a magából kikelt rendező a nála reklamáló Lily Tomlin fejéhez vág mindenfélét a forgatáson - és nem csak verbálisan -, vagyis lehet, hogy mindezt mégis komolyan gondolta?
 
Forrás: Est.Tv Magazin
2008.07.25
|
(7 kép)


Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.