A király nevében

est.hu:
4/10
|
olvasói
6/10 (95)
Furcsa, ha egy filmrendező azzal szerez magának hírnevet, hogy ROSSZ filmeket készít zsinórban, márpedig Uwe Boll ilyen. Ő modern korunk Ed Woodja, aki ezúttal is nagy merészen egy videojátékból merített ihletet.
Dr. Boll legújabb eposzának alapjául egyrészt a Dungeon Siege című szeletelős-kardozós fantasy játék szolgált, másrészt legalább ekkora mértékben ihlette meg a germán antizsenit A Gyűrűk Ura-legendáriuma. Vannak is trollok - csak krugoknak hívjuk őket - és van Gimli, azaz John Rhys-Davies, csak magasabb, mint Peter Jackson, és van egy egyszerű pici földműves is, akit a körülmények arra kényszerítenek, hogy hős váljon belőle, csak nem Frodó a neve, hanem Daimon. Na ez a Daimon tökösebb minden hobbitnál, és stressz hatására úgy kezd kardozni, mint egy nindzsa, a kedves néző meg csak hüledezhet, hogy milyen távol-keleti földműves konferencián tanulhatta mindezt.
 
De ha hősünk harctechnikája halálos, akkor mit mondjuk szilaj nézésére? - hiába, no, ha egyszer a főszereplő éppen az acélos arcélű Jason Statham! A gonosz mágus pedig, aki dőre módon felbosszantja a jó szántóvetőt, nem más, mint Ray Liotta, aki már többször játszott pocsékul, de most önmagát is felülmúlja - ám még így sem olyan rossz, mint a címbéli királyt alakító Burt Reynolds, kinek mintegy ötperces hattyúdala a film egyik csúcspontja. Ám akinek a kardozós-varázslós filmek kiskorukban bejöttek, és volt egy máig is mélyen titkolt Arnold Schwarzenegger-korszakuk, azoknak biztos bejön ez a pocsékul eljátszott, de impozáns képekben felvett hőseposz.
Vízer
2007.12.19
|
In the Name of the King
amerikai-kanadai-német fantasy, 122 perc, 2007
Egy egyszerű, de nagyon harcias földműves harca egy képzeletbeli birodalom gonosz trónfosztói ellen. A legújabb német hullámvölgy koronázatlan rendezőkirályának fantasyje.
Rendező:

Uwe Boll

Bemutató: 2007. december 27.
(13 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.