A király nevében

est.hu:
4/10
|
olvasói
6/10 (95)
Furcsa, ha egy filmrendező azzal szerez magának hírnevet, hogy ROSSZ filmeket készít zsinórban, márpedig Uwe Boll ilyen. Ő modern korunk Ed Woodja, aki ezúttal is nagy merészen egy videojátékból merített ihletet.
Dr. Boll legújabb eposzának alapjául egyrészt a Dungeon Siege című szeletelős-kardozós fantasy játék szolgált, másrészt legalább ekkora mértékben ihlette meg a germán antizsenit A Gyűrűk Ura-legendáriuma. Vannak is trollok - csak krugoknak hívjuk őket - és van Gimli, azaz John Rhys-Davies, csak magasabb, mint Peter Jackson, és van egy egyszerű pici földműves is, akit a körülmények arra kényszerítenek, hogy hős váljon belőle, csak nem Frodó a neve, hanem Daimon. Na ez a Daimon tökösebb minden hobbitnál, és stressz hatására úgy kezd kardozni, mint egy nindzsa, a kedves néző meg csak hüledezhet, hogy milyen távol-keleti földműves konferencián tanulhatta mindezt.
 
De ha hősünk harctechnikája halálos, akkor mit mondjuk szilaj nézésére? - hiába, no, ha egyszer a főszereplő éppen az acélos arcélű Jason Statham! A gonosz mágus pedig, aki dőre módon felbosszantja a jó szántóvetőt, nem más, mint Ray Liotta, aki már többször játszott pocsékul, de most önmagát is felülmúlja - ám még így sem olyan rossz, mint a címbéli királyt alakító Burt Reynolds, kinek mintegy ötperces hattyúdala a film egyik csúcspontja. Ám akinek a kardozós-varázslós filmek kiskorukban bejöttek, és volt egy máig is mélyen titkolt Arnold Schwarzenegger-korszakuk, azoknak biztos bejön ez a pocsékul eljátszott, de impozáns képekben felvett hőseposz.
Vízer
2007.12.19
|
In the Name of the King
amerikai-kanadai-német fantasy, 122 perc, 2007
Egy egyszerű, de nagyon harcias földműves harca egy képzeletbeli birodalom gonosz trónfosztói ellen. A legújabb német hullámvölgy koronázatlan rendezőkirályának fantasyje.
Rendező:

Uwe Boll

Bemutató: 2007. december 27.
(13 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.