Chaplin

est.hu:
9/10
|
olvasói
10/10 (1)
Íme, az egyik legjobban sikerült tényfeltáró alkotás arról, hogy a Charlie Chaplin néven megismert művész a civil életben a legritkább esetben sem hordott keménykalapot és tíz számmal nagyobb cipőt. Sőt, még csak bajsza sem volt.
A huszadik század kezdetén született egy fiú Angliában, egy nagyon szegény családban. Az ifjúra azonban fényes jövő vár, ugyanis néhány évtized múlva a világ egyik leghíresebb szórakoztató komikusává növi ki magát, mindemellett nevét filmes körökben is fogalomként kezelik majd. 
 
Richard Attenborough, az életrajzi tablók nagymestere, ezúttal a filmtörténet talán legnagyobb figuráját tűzte kameravégre. Charlie Chaplin, századunk zseniális nevettetője kalandregénybe illő életet élt. A nagy komikus pályáját feldolgozó film persze vígjátéki elemekben sem szűkölködik, de nem hiányoznak a tragikus sorsfordulók, sőt a krimibe illő hajszák sem. 
kirsch
2009.12.21
|
Chaplin
amerikai-angol életrajzi film, 143 perc, 1992
(15 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.