Volt egyszer egy Amerika...

est.hu:
10/10
|
olvasói
8/10 (15)
Miután a minőségi westernfilmek ősatyja, Sergio Leone beleunt a vadnyugati atmoszférába, úgy döntött, hogy élete utolsó nagy dobásában más környezetbe helyezi át géppuskaszájú hőseit. És hát mely környezet minősülhetne megfelelőbbnek mufurc, kalapos férfiak számára, ha nem a harmincas évek New Yorkja?
Noodles, a konszolidált ex-gengszter lelkében bensőséges emlékeket őriz az 1933-as esztendőről. Utoljára ugyanis ekkor került sor a családdal közös bevetésére, melynek szerencsétlen kimenetele után úgy döntött, megszakítja minden kötelékét az alvilággal.
 
Egykori kollégáit azonban felettébb érzékenyen érintette Noodles döntése, ezért egy sikertelen, ám annál véresebb kimenetelű bosszúhadjáratot indítottak ellene. 1968-ban azonban visszatér New Yorkba, hogy némi könnyed nosztalgia keretein belül rendezze nézeteltéréseit egykori pajtásaival. A végső párbaj motívumba pedig ezúttal sem maradhat el.
kirsch
2009.09.18
|
Once upon a Time in America
amerikai-olasz krimi, 228 perc, 1984
Nagyszabású gengsztertabló századunk első feléből, a New York-i zsidónegyedben. Négy barát sorsa, titkos eltűnésük, és a nagy visszatérés a hetvenes években. Izgalom, rejtély és majdnem biblikus szerelem.
Rendező:

Sergio Leone

Színész:

Robert De Niro
(David 'Noodles' Aaronson)

James Woods
(Maximilian 'Max' Bercovicz)

Elizabeth McGovern
(Deborah Gelly)

Joe Pesci
(Frankie Manoldi)

Burt Young
(Joe)

Tuesday Weld
(Carol)

Treat Williams
(James Conway O'Donnell)

Danny Aiello
(Vincent Aiello rendőrfőnök)

William Forsythe
(Philip 'Cockeye' Stein)Filmek a TV-ben
H
8
K
9
Sze
10
Cs
11
P
12
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
8
K
9
Sze
10
Cs
11
P
12
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.