Bahrtalo! (Jó szerencsét!)

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (13)
Lakatos Róbert dokumentum-játékfilmjének két imádnivaló főhőse-főszereplője, Boros Lóránd „Lóri” és Gábor Lajos „Lali” nemcsak a Szőke-Badár és Kapa-Pepe párost nyomja le simán, de bármilyen roma valóságshow-t is.
A két kedves figura, a hórihorgas erdélyi magyar, Lóri és kicsi, tömzsi erdélyi cigány társa, Lali erdélyi, magyarországi, bécsi, majd egyiptomi kalandjait figyelhetjük ebben a féktelenül röhögtető road movie-ban, aminek cselekményét egyrészt az élet írta (azaz a hősökkel a valóságban is megtörtént eseményeket rekonstruál), másrészt szituációs dokumentumfilm lévén a filmalkotók hozták helyzetbe a szereplőket. 
 
Ezt a valósághoz igen hasonló sztorit pedig leginkább az hajtja előre, hogy a magát minden helyzetben feltaláló Lalinak és a rendkívül fejlett beszélőkével rendelkező Lórinak szüntelenül támad valami jó ötlete - legyen az a bécsi second hand shop árukészletének továbbadása jó áron vagy német juhász kiskutyák exportálása Egyiptomba. Ketten együtt szinte legyőzhetetlennek tűnnek, ha meg valami nem jön össze, akkor ott van Lali kedvenc szavajárása, a címben foglalt és le is fordított, cigány nyelvű „bahrtalo”. 
 
Az pedig, hogy Lali és Lóri szinte olyanok, mint egy-egy rajzfilm- vagy képregényfigura, nemcsak nekünk jutott eszünkbe, hanem az alkotóknak is, hiszen a két vidám alakkal nemcsak a moziban, hanem több helyen is felbukkanó képregénysorozat kockáin is találkozhatunk. 
fürkész
2008.05.07
|
magyar vígjáték, 80 perc, 2008
Neorealista komédia, avagy dokumentum-játékfilmes road movie, mely Lali és Lóri magyarországi, ausztriai, egyiptomi és romániai kalandjait követi nyomon.
Rendező:

Lakatos Róbert

Forgalmazza: Mokép
Bemutató: 2008. május 15.
(4 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.