A királyné nyakéke

est.hu:
7/10
|
olvasói
(0)
Általános igazság: ha egy filmben fodros szoknyában és rizsporos parókában flangálnak, abban az esetben biztosak lehetünk benne, hogy valaki rövid időn belül a. – kard- vagy pisztolypárbaj áldozata lesz; b.- belehal a szülésbe; c. – egy összeesküvés – korabeli nyelvhasználattal cselszövevény – áldozata lesz.
Nos, esetünkben – egy Jeanne Saint-Rémy de Valoi nevezetű hölgynek köszönhetően – jobbára a harmadik eset forog fenn. A hölgy ugyanis döbbenten szembesül a francia királyi udvar dekadenciájával. Mivel családja generációkon át látta el Franciaországot uralkodókkal, minden oka megvan rá, hogy utolsó leszármazottként tisztára mossa a királyi rang becsületét. Mivel célja elérése érdekében még a mágikus rombuszt is hajlandó bevetni, hamarosan lelkes támogatóra lel egy befolyásos gróf személyében. 
 
A Dumas regények megfilmesített változataiból ha különösen emlékezetes darabok nem is, tisztes iparosmunkák szép számmal születtek. A királyné nyakéke is ez utóbbiak sorát gazdagítja, sőt Hilary Swanknek és az egzotikus arcú Chistopher Walkennek köszönhetően néhol túl is szárnyalja ezeket. 
kirsch
2009.06.11
|
The Affair of the Necklace
amerikai történelmi dráma, 120 perc, 2001
A forradalom előtti Franciaországban egy ifjú arisztokrata hölgy családja, rangja, neve és vagyona érdekében harcot indít és mindenre képes...
Rendező:

Charles Shyer

Színész:

Hilary Swank
(Jeanne St. Remy de Valois)

Jonathan Pryce
(Louis de Rohan kardinális)

Brian Cox
(Breteuil miniszter)

Adrien Brody
(Nicolas De La Motte gróf)

Joely Richardson
(Marie-Antoinette)

Christopher Walken
(Cagliostro gróf)

Hayden Panettiere
(a fiatal Jeanne)

Paul Brooke
(Bohmer)

Forgalmazza: InterCom
(9 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.