Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (28)
A legendás vadnyugati bandita szerepe logikusan vonzott akkora sztárt, mint Brad Pitt, mégis itt nemcsak az akciójelenetek, de a színészi jutalomjáték is takarékra van fogva.
Minden erkölcsi prédikációnál hatásosabban rettent el az útonálló életformától az, ahogy ez a csaknem háromórás film a hírhedt James-banda lassú széthullását ábrázolja utolsó nagy vonatrablásuk után. Pénz meg kaland ide vagy oda, ezeknek a fickóknak baromira nincs jó dolguk, nem csinálnak semmi mást, egész nap csak reszketnek - és a lebukástól sem annyira, mint egymástól. Joggal, mert szép csöndben hullanak is egymás kezétől, és a sorozatra a véres koronát a címben megelőlegezett esemény teszi fel. 
 
Végtelen, fagyos pusztaságok és rideg, üres szobabelsők szolgálnak kulisszaként egy különös lélektani példázathoz. A 19 éves Robert Ford gyerekkora óta bálványozza a filléres kiadványokban hőssé magasztosított Jesse Jamest, és ennek annyira megszállottjává válik, hogy ha másképp nem megy, gyilkosaként igyekszik részévé válni a bandita mítoszának. 
 
A nálunk DVD-n bemutatott Chopperrel debütált, új-zélandi Andrew Dominik második filmje a jelentőségteljes tekintetekből és elpusmogott szavakból is értő nézőknek ajánlható, a hatlövetű ritkán kerül elő, igaz, akkor annál nagyobbat szól. Ugyan a középpontban a Brad Pitt által megformált Jesse James alakja áll, az igazi főszereplő, nemcsak a Ron Hansen regényéből vett cselekmény szerint, de a színészi teljesítményt tekintve is Casey Affleck a gyáva gyilkos szerepében - ő tényleg felejthetetlen ebben a nagy türelmet követelő filmben. 
 
nelson
20 February 2008
|
Hungarian title: Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford
American western, 160 perc, 2007
Rendező:::

Andrew Dominik

Színész:::

Brad Pitt
(Jesse James)

Casey Affleck
(Robert Ford)

Sam Rockwell
(Charley Ford)

Mary-Louise Parker
(Zee James)

Brooklynn Proulx
(Mary James)

Jeremy Renner
(Wood Hite)

Sam Shepard
(Frank James)

Garret Dillahunt
(Ed Miller)

Paul Schneider
(Dick Liddil)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 28 February 2008
(14 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
21:50
Királynői bosszú
amerikai film, 2019
22:00
Ments meg, Uram!
amerikai filmdráma, 1995
22:00
Kedvencek temetője (2019)
amerikai horror, 2019
22:25
Ha igaz volna...
amerikai romantikus vígjáték, 2005
22:35
A kötelék
amerikai sci-fi akciófilm, 2017
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.