Egy bébiszitter naplója

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (68)
A Scarlett Johansson főszereplésével készült, a manhattani elit világába dadaként csöppenő fiatal lány csetlés-botlását megjelenítő darab könnyed, romantikus limonádénak ígérkezik.
Hihetné az egyszeri mozinéző, aki persze jól meg van vezetve, hiszen az Egy bébiszitter naplójában elég kevés a szerelem, könnyednek meg aztán egyáltalán nem nevezhető. Ehelyett szatirikusan fest elkeserítő képet egy szerencsére nálunk nem annyira elterjedt, de azért jól ismert életformáról: arról, hogy a nyugati világban élő előkelő hölgyek bentlakó gyerekfelügyelőt-titkárnőt-cselédet keresnek gyerekük és családjuk mellé, hogy még kényelmesebben tehessék a semmit (a jelenséget nemigen kell bemutatni a modern angolszász rabszolgatartó társadalmat bébiszitterként megjárt hazánk lányainak). 
 
A McLaughlin-Kraus női szerzőpáros saját tapasztalatai alapján született (magyarul Dadusnapló címmel megjelent) könyvének adaptációja nem is annyira napló, sokkal inkább kíméletlen és pontos esettanulmány. Az antropológia szakon végzett főhősnő egy ifjú Margaret Mead szemével figyeli meg munkaadóit és környezetüket, így a mű ugyanúgy egy speciális szubkultúrába vezet be, mint korábban a Bajos csajok (amely szintén rendelkezett erőteljes tudományos párhuzamokkal) vagy nemrégiben Az ördög Pradát visel - csak még ezeknél a filmeknél is sokkal kritikusabb. 
 
Lehet-e az Egy bébiszitter naplóján felhőtlenül szórakozni és sokat nevetni? Nem annyira. Elborzadni, okulni és kicsit meghatódni? Mindenképpen. Néha ugyanis azt is kell... 
fürkész
2008.02.29
|
The Nanny Diaries
amerikai filmdráma, 106 perc, 2007
Egy New York-i bébiszitter viszontagságos napjai egy rém gazdag család szolgálatában.
Színész:

Scarlett Johansson
(Annie Braddock)

Chris Evans
(Harvard Hottie)

Laura Linney
(Mrs. X)

Paul Giamatti
(Mr. X)

Donna Murphy
(Judy Braddock)

Alicia Keys
(Lynette)

Nicholas Art
(Grayer)

Nate Corddry
(Calvin)

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2008. március 6.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
17
K
18
Sze
19
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.