Csodatopán

est.hu:
7/10
|
olvasói
(0)
Keserves idők járnak a csizmadiára, alig akad munkája.
Egyik inasa, Furtonfürt a Vendégmarasztalás Szelleméhez fohászkodik pártfogásért, ám Tincsekincs tündér két szolgálója, Bongyorka és Göndörke kihallgatja. Elvezetik úrnőjükhöz, aki varázserővel ruházza fel az ifjú inas hajszálait, és rímesre változtatja a beszédét. A csizmadiamester és az inasok irigykedve hallgatják Furtonfürt rímeit, s hogy valami pénzhez jussanak, csapdába ejtik, és vásárokban mutogatják.
 
A kétségbeesett legényt váratlan látogató, a Vendégmarasztalás Szelleme szabadítja ki, s kérésére olyan sáros, vendégmarasztaló időjárást varázsol, amelyben tönkremennek a lábbelik. Mézes király lányának, Sütikének is elkopik a topánkája, s a csizmadiaműhelybe viszi megjavíttatni. Furtonfürt egy hajszálával erősíti meg a cipellőt, s azt kívánja, a hajszál mindig vezesse vissza hozzá a királykisasszonyt. A Páskándi Géza regényéből készült tévéjátékban Bodrogi Gyula, Szacsvay László, Gáspár Sándor, Kováts Adél szerepel.

Forrás: Est.Tv Magazin
2008.06.27
|
magyar mesefilm, 75 perc, 1984
Rendező:

Sík Ferenc

Színész:

Gáspár Sándor
(Furtonfürt)

Nyertes Zsuzsa
(Sütike)

Bodrogi Gyula
(Sámfai Soma)

Szacsvay László
(Löttyenfütty)

Szirtes Ádám
(Mázas király)

Horváth Gyula
(Nyájas Hájas)

Harsányi Gábor
(Fakutya)

Szélyes Imre
(Mézes király)

Kubik Anna
(Kincsetincs)Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
P
24
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
P
24
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.