Rövid, de kemény... életem

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (10)
Az új évezred magyar amatőr filmeseit nagyon foglalkoztatja a nagyvárosi paranoia (Nomen est omen, Szűzijáték), és a témát a jelek szerint egy ideig nem fogják tudni kimeríteni. Kovács István új filmje a szexről és a halálról szól, meg persze a kettőtől való félelemről.
Történetünk hőse a harmincéves Kornél, lemezbolti eladó, aki kerüli a feszülséget az életben, egy napon azonban egy jósnő kilátásba helyezi, hogy hamarosan meg fog halni, ezért jó lenne gondoskodnia az utódlásáról. Kissé csapzott emberünk nyakába veszi hát a várost, és számtalan kaland és találkozás (vakrandi, szexi pszichológus, nimfomán öngyikosjelölt, fura taxis) után visszatér a jósnőhöz, hogy pontot tegyen a történet végére. A rendezőnek továbbra sem erőssége a valós léthelyzetek bemutatása, továbbra is inkább a figurák karikírozásában és a meglepő fordulatokban erősködik, és közben olyan magabiztossággal mozgatja az elképzelt világában néha csak botladozó szereplőket, mintha pillanatragasztó segítségével építene kártyavárat. Kovács István Budapestje tele van szomorú, de igyekvő emberekkel; szexuális frusztrációval; opportunista üzletemberekkel, és nem utolsósorban közepesen eredeti beállításokkal. 
 
A Rövid, de kemény... életem némely epizódja többet mond a mai valóságról, mint Sas Tamás utóbbi három filmje összesen, de aki jó mondókát tud írni, annak nem kell rögtön belekezdeni egy regénybe. 
 
csmozi
2008.03.28
|
magyar szatíra, 76 perc, 2008
Egy harmincéves magyar fiatalembernek brutális és korai halált jósol egy javasasszony. Harsány magyar vígjáték abszurd helyzetekkel és sok bérgyilkossal.
rendező:

Kovács István

Bemutató: 2008. március 27.
(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
28
K
29
Sze
30
Cs
1
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.