Ütközéspont

olvasói
7/10 (12)
Két autó ütközik a reggeli csúcsforgalomban, aztán vezetőik egy egész filmen át. A figyelmetlenségből történt balesettel már épp elég rosszul indul a nap, azonban ennél még sokkal rosszabb is lesz. A koccanás előidézője egy fiatal, nagymenő ügyvéd, Gavin Banek (Ben Affleck), aki épp nagyon siet, és egy biankó csekket odavetve faképnél hagyja a menetképtelenre zúzott autó tulajdonosát, Doyle Gipsont (Samuel L. Jackson), aki szintén sietett volna.


Véletlenül mindketten ugyanoda sietnének, a bíróságra, ahol Gavinnek a cégét mentő iratot kell bemutatnia, Doyle pedig az utolsó esélyt szerette volna megragadni, hogy a válóperi tárgyaláson megmentse családját a széthullástól. És egyikük sem jár szerencsével. Gavin ugyan időben odaér, a létfontosságú irat viszont nincs nála, mert azt kiejtette a baleset helyszínén, és az most az összetörten az utcákat járó Doyle zsebében lapul. Gavinnek a karrierje, sőt annál jóval több függ az irattól, minden áron vissza akarja hát szerezni Doyle-tól, aki viszont nem érzi úgy, hogy segítene azon, aki elvágta őt attól, hogy családjával újrakezdhessen. Ha szép szóval nem megy, jön a kényszerítés, amelynek a legmodernebb civilizációs technikát alkalmazó módszereivel ismerkedhetünk meg. Doyle-nak egyre kevesebb vesztenivalója marad, ez azonban nem teszi őt kevésbé ártalmassá. A két átlagember, gazdag és szegény egy nap leforgása alatt képes egyformán bosszúért lihegő szörnyeteggé változni, és végül már csak az a kérdés marad, milyen megoldása lehet még egy ennyire elmérgesedett ismeretségnek?Roger Michell rendező (Sztárom a párom) meglehetősen komoly társadalmi problémákat pedzeget filmjében, ám thrilleres fordulataival sikerül szórakoztatóvá, ugyanakkor felszínessé is tennie a sztorit. Izgalmas, olykor kifejezetten lebilincselő az Ütközéspont, a főszereplő sztárok pedig a rájuk találóan osztott figurákban nem tudnak mellényúlni.
nelson
2002.11.14
|
Changing Lanes
amerikai thriller, 99 perc, 2002
Egy reggeli koccanás részt vevői estére módszeresen kikészítik egymást. Erkölcsi tanmese thrillerformában.
Rendező:

Roger Michell

Forgalmazza: UIP-Duna Film
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
28
K
29
Sze
30
Cs
1
P
2
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.