Nyolc tanú

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (71)
Valahol a hét törpe és a tizenkét dühös ember között ott lapul a nyolc tanú, csak az velük a gond, hogy ahányan vannak, annyiféleképpen emlékeznek egy amúgy is kaotikus politikai merényletre.
Annyi filmben próbálják már meggyilkolászni az amerikai elnököt, hogy szerintem kifejezetten a sorsot hívják ki - vagy ez olyan, mint a vudu? Lényeg a lényeg, ezúttal pont egy nemzetközi terrorellenes csúcstalálkozón, a festői Salamancában próbálják eltenni láb alól az elnököt a megfelelő humorérzékkel rendelkező nemzetközi terroristák. A lövéses-robbantásos eseménynek számtalan tanúja van - nem csak nyolc! -, és megörökíti egy tévéstáb is, illetve egy mackós külsejű turista (Forest Whitaker), egy titkosszolga (Dennis Quaid), illetve egy spanyol rendőr (Eduardo Noriega) is, így aztán az elsőfilmes Pete Travisnek van mit összekavarnia nézőpontokkal, idősíkokkal és persze igazságtartalom szempontjából.
 
Aztán van még néhány nagyobb átverés több oldalról is, és már csak a műfaji előírások végett pár lövöldözés és egy valóban remekbe szabott autós üldözés két idősíkváltás között, hogy ne csak az ész dolgozzon. Mindez pedig egyrészt izgalmas kirakójáték, másrészt viszont néha fárasztó agytorna, hiszen amint megismertünk egy szereplőt vagy egy történetszálat, már ugrunk is tovább - és bizony még gondolkodnunk is kell, amit én mostanában már nem szeretek annyira csinálni. Ha lehet kérni, szeretnék már végre egy sörözős, csocsózós filmet sok jó zenével! És egy jó tanács a végére: nem szép dolog elkésni egy filmről, de ebben az esetben nem is túl praktikus! 
 
Vízer
2008.04.09
|
Vantage Point
amerikai thriller, 90 perc, 2008
Az amerikai elnököt már megint megölné néhány fifikás terrorista, és ezúttal nekik dolgozik a kognitív disszonancia is – hiszen 8 különböző szemszögből láthatjuk a történteket!
Rendező:

Pete Travis

Színész:

Dennis Quaid
(Thomas Barnes)

Matthew Fox
(Kent Taylor)

Sigourney Weaver
(Rex Brooks)

Forest Whitaker
(Howard Lewis)

Bruce McGill
(Phil McCullough)

Édgar Ramírez
(Javier)

Said Taghmaoui
(Suarez)

Ayelet Zurer
(Veronica)

William Hurt
(Ashton elnök)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2008. április 10.
(14 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.