Az építész hasa

est.hu:
8/10
|
olvasói
(0)
Peter Greenaway személye és munkássága ideális alanynak bizonyulhat egy vitaest lebonyolítására, feltéve, ha közvetlen környezetünkben fellelhető egy kellően tudálékos filmesztéta, valamint több marmonkannányi fehérfröccs.
Egyesek szerint ugyanis mély mondanivalóval rendelkező zseniről van szó, aki sokkal inkább eszközként, mint célként gondol a polgárpukkasztás intézményére, míg mások szerint a filmtörténet egyik legnagyobb hatásvadász kóklerét tisztelhetjük személyében.
 
 Greenawaynek jelenlegi művével talán ez utóbbi tábort is sikerül meggyőznie művészi nagyságáról, ezúttal ugyanis – ellentétben mondjuk a Szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője c. örökbecsűvel – anélkül elmélkedhetnek a látottakon, hogy kényszert éreznének gyomruk tartalmának felszínre bocsátására. A történet középpontjában ezúttal egy halálos betegségben szenvedő építész áll, aki utolsó útjára indul művészetének csúcsdarabjai közé, felszabadulásra áhítozó feleségével.
kirsch
2009.08.18
|
Il ventre dell´ architetto / The Belly of an Architect
angol-olasz filmdráma, 118 perc, 1987
Rendező:

Peter Greenaway

Színész:

Brian Dennehy
(Stourley Kracklite)

Chloe Webb
(Louisa Kracklite)

Lambert Wilson
(Caspasian Speckler)

Sergio Fantoni
(Io Speckler)

Stefania Casini
(Flavia Speckler)

Vanni Corbellini
(Frederico)

Francesco Carnelutti
(Pastarri)

Marino Masé
(Trettorio)

(7 kép)


Filmek a TV-ben
H
17
K
18
Sze
19
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
17
K
18
Sze
19
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.