Angel

est.hu:
8/10
|
olvasói
7/10 (20)
A francia stíluskirály erotikus kamaradarabok, fordított lefolyású házassági drámák, medenceparti thrillerek és zenés krimik után egy hamisítatlan csöpögős életrajzi kosztümös filmmel veri ki a biztosítékot.
Francois Ozon (Vízcseppek a forró kövön, 5x2, Swimming Pool, 8 nő) úgy lubickol a műfajok tengerében, mint csecsemő a magzatvízben, s bár egy-két helyen minden filmjében felismerhető kézjegye, munkáit leginkább a perfekcionizmus és a választott zsáner iránti teljes odaadás köti össze. Most például egy Edward-kori kitalált írónő életét vitte filmre az ötvenes-hatvanas évek életrajzi drámáinak modorában: a cukorkabetűkkel megjelenő főcímet élénk vonóskar és angyalkórus kíséri; a szereplők jóságosak, de esendők; a színvilág a Nyomorultakat és a Sissit idézi; mintha az egész történet egy naftalinszagú ékszerdobozban játszódna. A rendező természetesen tisztában van a posztmodern elvárásokkal, ezért figurái időnként lopva kikacsintanak szerepükből, egy idő után azonban - akárcsak Ozon - beletörődnek a műfaji keretekbe, és átadják magukat az eredeti regényben megszabott sorsuknak. Az Angel ennek megfelelően egyszerre tekinthető stílusbravúrnak és a történet ironikus feldolgozásának, ezért aztán a hagyományos életrajzok és a stílusjátékok rajongóit egyaránt kielégíti. 
 
Ozon olyan, mint a mesebeli okos lány: komolyan is veszi magát, meg nem is - és mi ezért szeretjük őt nagyon. Többek között komolyan venni. 
csmozi
2008.04.10
|
Angel
angol-belga-francia filmdráma, 134 perc, 2007
Az 1900-as évek eleji Angliában egy vidéki lány romantikus regényeivel nagy sikereket ér el, ezért elhatározza, becserkészi kamaszkori szerelmét, egy festőt.
Rendező:

Francois Ozon

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2008. április 17.
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.