Angel

est.hu:
8/10
|
olvasói
7/10 (20)
A francia stíluskirály erotikus kamaradarabok, fordított lefolyású házassági drámák, medenceparti thrillerek és zenés krimik után egy hamisítatlan csöpögős életrajzi kosztümös filmmel veri ki a biztosítékot.
Francois Ozon (Vízcseppek a forró kövön, 5x2, Swimming Pool, 8 nő) úgy lubickol a műfajok tengerében, mint csecsemő a magzatvízben, s bár egy-két helyen minden filmjében felismerhető kézjegye, munkáit leginkább a perfekcionizmus és a választott zsáner iránti teljes odaadás köti össze. Most például egy Edward-kori kitalált írónő életét vitte filmre az ötvenes-hatvanas évek életrajzi drámáinak modorában: a cukorkabetűkkel megjelenő főcímet élénk vonóskar és angyalkórus kíséri; a szereplők jóságosak, de esendők; a színvilág a Nyomorultakat és a Sissit idézi; mintha az egész történet egy naftalinszagú ékszerdobozban játszódna. A rendező természetesen tisztában van a posztmodern elvárásokkal, ezért figurái időnként lopva kikacsintanak szerepükből, egy idő után azonban - akárcsak Ozon - beletörődnek a műfaji keretekbe, és átadják magukat az eredeti regényben megszabott sorsuknak. Az Angel ennek megfelelően egyszerre tekinthető stílusbravúrnak és a történet ironikus feldolgozásának, ezért aztán a hagyományos életrajzok és a stílusjátékok rajongóit egyaránt kielégíti. 
 
Ozon olyan, mint a mesebeli okos lány: komolyan is veszi magát, meg nem is - és mi ezért szeretjük őt nagyon. Többek között komolyan venni. 
csmozi
2008.04.10
|
Angel
angol-belga-francia filmdráma, 134 perc, 2007
Az 1900-as évek eleji Angliában egy vidéki lány romantikus regényeivel nagy sikereket ér el, ezért elhatározza, becserkészi kamaszkori szerelmét, egy festőt.
Rendező:

Francois Ozon

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2008. április 17.
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.