Gorillák a ködben

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (12)
Ezt a filmet azért ajánlom, mert majdnem dokumentumfilm. Na jó, mégsem az, csak egy aprólékosan kidolgozott életrajzi filmdráma, mert a csatornával ellentétben, én nem nevezném kalandfilmnek.
A tulajdonságaiban igen magának való, embervilágtól idegenkedő Dian Fossey életét meséli el az alkotás, akit állítólag nagyon élethűen személyesít meg Sigi. A távoli Afrikában, a ruandai erdők mélyén hegyi gorilla-családok élik boldog életüket. Közöttük él az emlegetett nő, akinek különleges módszereivel sikerül elnyernie az állatok bizalmát. Utánozza hangjukat és mozdulataikat, leveleket rágcsál, s közben mindent megtud a gorillákról, amit csak ember megtudhat róluk.

Dian 18 évet töltött a gorillák tanulmányozásával Ruandában, s az évek során olyan közel került hozzájuk, mint előtte senki más. De a film elsősorban e nagyszerű állatok miatt fontos, akik a kihalás szélére kerültek az emberek szociális és politikai nehézségei miatt, melyek bőven sújtják a kontinenst. Ezekkel a problémákkal próbál szembe szállni a tudósnő, hogy védelmezze őseinket, ám tevékenysége kudarcra van ítélve e gonosz világban. Michael Apted, Dian Fossey saját könyve és a National Geographic egy cikke alapján rendezte meg filmjét a tragikus sorsú nő lenyűgöző életéről.


háopépé
2005.10.03
|
Gorillas in the Mist: The Story of Dian Fossey
amerikai kalandfilm, 134 perc, 1988
Rendező:

Michael Apted

Színész:

Sigourney Weaver
(Dian Fossey)

Bryan Brown
(Bob Campbell)

Julie Harris
(Roz Carr)

Iain Glen
(Brendan)

Michael J. Reynolds
(Howard Dowd)

Gordon Masten
(fényképész)

(5 kép)


Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.