Rosszbarátok

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (12)
Amerikai kisváros és néhány garantáltan kudarcot valló lúzer, akik a gyors meggazdagodás és a még gyorsabb olajra lépés reményében rossz útra térnek – nem megdöbbentően új alaphelyzet, még akkor sem, ha a rendező francia, és a filmet történetesen egy angol komikus viszi a hátán.
Simon Pegg (aki ezúttal a Vaskabátok vagy a Haláli holtak hajnalából ismert brit modorosság nélkül játszik) játssza Gust, a helyi call center nagypofájú svindlerét, aki új kollegáját, az egykor tanárként dolgozó idealista Charliet is belerángatja egy piti zsarolásba, amellyel egy pornó oldalakat sűrűn látogató lelkészt akarnak levenni (A call center révén tudják, ki milyen számot hív, és milyen oldalakat néz a weben). A dinamikus duóhoz egy talán túlságosan is rámenős pincércsaj is csatlakozik, ám már attól a pillanattól elromlik minden, hogy becsöngetnek a paphoz. Merthogy innentől kezdve igencsak elszabadul a pokol és felgyorsulnak az események, és mire kettőt pillant az ember, már lemarad egy groteszk gyilkosságról vagy más halálnemről, esetleg egy pofátlan átverésről.
 
A rendező, Jean-Baptiste Andrea az alacsony költségvetés ellenére szinte a végtelenségig tudja fokozni az éjfekete vígjátékot működtető csavarokat, egészen a legvégéig, amikor már nincs kit kinyírni vagy átverni a palánkon. És mind mondottuk volt, a balhét szó szerint is Pegg viszi el, hiszen David Schwimmernek leginkább a magyar cím szóvicce köszönhető, mivel ő nem tud mást, ha beledöglik sem, csak kedves bamba pacákot játszani, a harmadik játékost alakító Alice Eve-nek pedig még ennyi lap sem jutott, csak egy kis vetkőzés – de az ilyesmiért nem igen szoktunk panaszt emelni.
 
Forrás: Est.Tv Magazin
2008.05.16
|
Big Nothing
angol-kanadai vígjáték, 86 perc, 2006
(6 kép)


Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.