Ház a Kísértet-hegyen

est.hu:
5/10
|
olvasói
(0)
Stephen Price, a milliomos öt idegent hív meg hátborzongató kastélyába felesége, Evelyn születésnapjára. Price fejenként egymillió dollárt ajánl fel mindenkinek, aki hajnalig kitart a házban. A látogatók nem is sejtik, hogy az éjszaka során a kísértetház egyre több csapdával teszi próbára tűrőképességüket…
A horror műfajban a fent felvázolt történet ugyebár hasonlóan eredetinek minősül, mint egy videokorszakos karatefilm esetében az „ifjú tanítvány bosszút áll apja/mestere/aranyhörcsöge haláláért” jellegű sztori. Ez önmagában még ugyebár nem lenne baj, ha a film nyomokban változatos fordulatokkal, megoldásokkal, netalántán szokatlan halálnemekkel élne.
 
Mivel esetünkben egyik sem következik be, már az huszadik percben önkéntelenül is azon kezdünk rimánkodni, hogy a kastélyban garázdálkodó költséghatékony szellemek (mert hogy az épület dugig van ilyenekkel) mielőbb tépjék fel a szereplők orrlyukát halántékig. Annál is inkább, mert így temérdek idegesítő visítástól és klisés csavartól kímélnénk meg magunkat.
kirsch
2009.08.28
|
House on Haunted Hill
amerikai horror, 90 perc, 1999
Rendező:

William Malone

(4 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.