A szarvasvadász

est.hu:
10/10
|
olvasói
8/10 (7)
Na, végre egy alkotás, mely kapcsán joggal dobálózhatunk a „filmtörténeti alapmű” kifejezéssel! Megtekintését azonban kizárólag azon nézőknek ajánljuk, akik nem feltétlenül sírják el magukat egy-egy Zorán-slágeren.
Az ominózus film ugyanis némileg erősebb depressziófaktorral operál. Meg kell hagyni, igen kevésre tehető olyan hollywoodi produkciók száma, melyekről a néző pont egy bensőséges hangulatú orosz rulett partyra asszociál elsőként. 
 
Egy pennsylvaniai kisváros ukrán-orosz negyedében az acélüzem egyik kohásza, Steven éppen az esküvőjét tartja, mielőtt két barátjával elindul Vietnámba. A három barát vidáman beszél arról, hogy remélik, az első vonalba kerülnek, mert így legalább lesz alkalmuk kiélvezni a bulit. Aztán betoppan egy háborús veterán, aki a kérdéseikre csak káromkodással felel. Nem tudják mire vélni a dolgot, de már nincs sok hátra, hogy ők is szembesüljenek azzal a világgal, mely félőrültté tette a katonát. 
kirsch
2010.08.30
|
The Deer Hunter
amerikai háborús film, 183 perc, 1978
Az egyik legkeményebb film a vietnami háborúról: esküvőről a frontra, frontról a fogságba, orosz rulettel az örökkévalóságba...
Rendező:

Michael Cimino

(3 kép)


Filmek a TV-ben
H
17
K
18
Sze
19
Cs
20
P
21
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
17
K
18
Sze
19
Cs
20
P
21
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.