A Manderley-ház asszonya

est.hu:
10/10
|
olvasói
6/10 (8)
Életrajzi könyvek és filmsorozatok alapján Alfred Hitchcockot csupán egy hajszál választotta el attól, hogy a kor divatirányzataira fittyet hányva életműve legnevesebb főhőséhez (figyelem, spoiler!), Norman Bateshez hasonlóan halott anyja ruhatárából válogassa ki napi holmijait.
A polírozott fejű rendezőzseni tán pont Benkő Dániel-i kiegyensúlyozottságának köszönhetően tudta oly hátborzongatóan megjeleníteni filmjeiben az emberi lélek sötét oldalát. Azt gondolom, a tizenöt év feletti korosztály képviselői közül csupán igen kevesen szállnának vitába azzal az állítással, hogy az 1940-es A Manderley-ház asszonya mindennemű erőfeszítés nélkül fogyasztja el reggelire korunk megélhetési pszichothrillereit.    A nem különösebben túlbonyolított történetben egy ex-özvegy újdonsült feleségével beköltözik a Manderley-kastélyba, ám a házvezetőnő fehérorosz halaskofákat megszégyenítő természete megnehezíti a kishölgy napjait. Ráadásul mintha az elhunyt nej sem nézné túl jó szemmel a bimbózó kapcsolatot… 
kirsch
2008.02.18
|
Rebecca
amerikai thriller, 125 perc, 1940
A kísértés mesterének első amerikai filmje a gazdag kastélytulajdonosról, új asszonyáról és a már halott nő rejtélyes, fenyegető emlékéről.


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.