Nincs bocsánat

est.hu:
10/10
|
olvasói
10/10 (5)
„John Wayne… bekaphatja” – hangzik el Ganxsta Zolee és a Kartel Helldorado című, western imidzsbe csomagolt lemezén. Bár minden tiszteletünk az említett művészé, ebben az esetben maximálisan azonosulunk ezen szentenciával.
Mert hogy a vadnyugati tematikájú filmek királya nem lehet más, mint Clint Eastwood. A Sergio Leone mellett edződött vén republikánus gondolt egyet, és legyártotta saját western moziját, ami szinte azonnal kultikus státuszba lépett. 
 
A Nincs bocsánat hőse egy kiöregedett, hajdani törvényen kívüli bérgyilkos, aki földműveléssel tengeti életét, mígnem találkozik egy fejvadásszal, aki egy majdnem lovagias ügy megoldásához kéri a segítségét. Munny több mint tíz év után ismét felcsatolja a szögre akasztott pisztolytáskát, és egy fekete bőrű, rabszolgából lett földművessel együtt elindulnak, hogy elégtételt vegyenek a kegyetlen seriffen. 
kirsch
2010.06.25
|
Unforgiven
amerikai western, 127 perc, 1992
A nagy sorozatlövő talán legjobb filmje a kivénhedt revolverhősről, aki öregen, fáradtan és pénztelenül visszatér régi "sikerei" színhelyére: újra öl és pusztít - valamiből élnie kell. Állítólag az utolsó igazi western.
Rendező:

Clint Eastwood

(5 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.