A Sötét Lovag

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (12)
Az év egyik legjobb filmje egyúttal az év egyik leginkább túlértékelt filmje is, ez a DVD-t látva lesz még nyilvánvalóbb.
Joker maga a megtestesült téboly – a néhai Heath Ledger valóban egyszerit alkotott alakításával (a magyar hangsávon Stohl András derekasan megoldja a feladatot, de Ledger hangját azért az olvasni nem szeretőknek is hallaniuk kell, hogy tudják, miről van szó!). A jól kitalált és zseniálisan eljátszott főgonosz mellett Christian Bale Batmane kevesebb lehetőséget kapott villogni, még akkor is, ha Christopher Nolan író-rendező egy képregényfilmhez képest szokatlanul mélyen ragadta meg a hős előtt álló erkölcsi dilemmát és a hősi szerep mibenlétét. A fizikai akciókon túl Batmantől alig látunk emberi megnyilvánulást, ami erősen megbillenti a film egyensúlyát, miként az is, hogy Joker útját több mesterien megírt drámai jelenet kíséri. A film vázát viszont igen feszültre és látványosra komponált akciójelentek képezik, mégpedig egy képregényfilmtől szokatlanul reális modorban, kevés digitális trükkel, sok kaszkadőrmunkával. 
 
Kiadás: A statikus menü senkit sem fog elkápráztatni, a werkfilmek azonban hallatlanul dinamikusak úgy, hogy az interjúkat csak halljuk, közben folyamatosan a forgatási jeleneteket és a filmrészleteket látjuk – például az IMAX-kamerák használatáról, Hans Zimmer zenei kísérleteiről és az autós üldözés forgatásáról. A képgaléria gazdag és vannak előzetesek. Külön megnézhetjük az IMAX-ben forgatott akciójeleneteket is – természetesen nem IMAX-ben. Hogy minek…? 

The Dark Knight, 2008, 147 perc, Forum Home Entertainment (16)
nelson
2008.12.04
|
The Dark Knight
amerikai akciófilm, 152 perc, 2008
Nolan Batman-szériájának második darabjában minden nagyobbat robban, Heath Ledger pedig utoljára nevet Joker szerepében.
Színész:

Christian Bale
(Bruce Wayne)

Heath Ledger
(Joker)

Maggie Gyllenhaal
(Rachel)

Morgan Freeman
(Lucius Fox)

Gary Oldman
(Gordon)

Michael Caine
(Alfred)

Aaron Eckhart
(Harvey Dent)

Cillian Murphy
(Madárijesztő)

Eric Roberts
(Maroni)

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2008. augusztus 7.


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
21
K
22
Sze
23
Cs
24
P
25
Szo
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.