Mélyvíz

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (3)
Lake Tahoe békés kaliforniai előváros. Egy családanya kora reggel a házuk mellett rábukkan tizenhét éves fiának homoszexuális szeretőjére: ez nyilván eleve nem kellemes élmény, de a férfi holtan úszik a mólónál.
Mivel Margaret férje épp távol van, másra pedig nem számíthat, úgy határoz, elsüllyeszti a hullát a tó közepén. Ezzel azonban még nagyobb veszélybe sodorja magát és szeretteit, miután egy zsaroló jelenik meg otthonában. Manapság, a gyors vágásokra és látványos effektusokra építő, nem egyszer túlhajszolt tempójú akcióthrillerek korában ritkaságszámba megy, ha egy-egy hagyományosabb vonalvezetésű, a klasszikusokra alapozó bűnügyi film megjelenik. A David Siegel-Scott Mc Gehee rendezőpáros a forgatókönyvet a klasszikus thrillerek egyik mestere, az Elisabeth Sanxay Holding 1947-ben kiadott The Blank Wall (Az üres fal) című regénye nyomán írta - a hölgy egyben Alfred Hitchcock egyik kedvence is volt -, és filmjüket korántsem az akcióra, hanem hőseik jellemfejlődésére és a színészi játékra alapozták.
 
A Mélyvíz lassú áradású, finom söprésű film, kevés akcióval és csodaszép tájképekkel dolgozó krimi, amely azért nem szűkölködik meglepő fordulatokban, és nem mentes a heves fizikai konfrontációktól sem. Tilda Swinton, az angol független film egykori hercegnője (Orlando, Young Adam) az abszolút főszereplő, és mint ilyen, az ő hátára pakolták a drámák és fordulatok nagy részét - amit remek színésznőként pompásan old meg -, de Goran Visnjic is meglepően jó, ezúttal Kovac doktor helyett egy negatív szerepben. És ha figyelmesen nézzük ezt a rendkívül okos és részletgazdag munkát, akkor könnyen megláthatjuk a rokonságot Hitchcock legnagyobb műveivel is...
 
Forrás: Est.Tv Magazin
2008.08.08
|
The Deep End
amerikai thriller, 101 perc, 2001
(4 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.