Az első lovag

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (30)
Na kérem, ez a nyálas mozik csimborasszója! Nem mondom, Gere úr összes alkotása csöpög az enzimektől, de ez, témaválasztását, korszakát illetően is hipertakony. A történetet nem kell nagyon ismertetni, a mondakör és a Kerekasztal környékén sertepertél, szerelemmel a középpontjában.
Artúr király harcba száll a gonosz Malaganttal, aki megint egy újabb várost akar uralma alá hajtani. E város úrnője, a gyönyörű Guinevere beleszeret uralkodójába, és úgy dönt, feleségül megy hozzá, de akkor még nem találkozott az ezüsthajú szépfiúval, aki mindent megváltoztat. Az ismeretlen nomád Lancelot, akiben Artúr király meglátja a bátor és becsületes, na meg persze később a szerelmes hőst.

No, gyorsan a híres Kerekasztal lovagjává teszi, ám Lancelot csak egyet akar: az áhított nő kezét. És senki sem tudhatja előre, mire képes egy ilyen elsöprő erejű szerelem, de a végére kiderül. Minden lánynak és asszonynak feltétlenül ajánlott.

háopépé
2006.03.27
|
First Knight
amerikai történelmi dráma, 132 perc, 1995
Romantikus kosztümös film a Grál, a Kerekasztal és a Gyalog-Galopp jól ismert világáról.
Rendező:

Jerry Zucker

Színész:

Richard Gere
(Lancelot)

Sean Connery
(Artúr király)

John Gielgud
(Oswald)

Julia Ormond
(Guinevere)

Ben Cross
(Malagant)

Liam Cunningham
(Agravaine)

Christopher Villiers
(Sir Kay)

Ralph Ineson
(Ralf)

Stuart Bunce
(Peter)

(35 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.