Az igazság órája

olvasói
(0)
Vincent LaMarca az a New York-i nyomozó, akit Robert De Niro korábbi rendőrszerepeiből gyúrtak össze: tapasztalt, kiábrándult, családi élete rendezetlen és fél a borotvától. Michael Caton-Jones rendező (A Sakál, Rob Roy) valós történeten alapuló filmjében a zsaruképlet annyival bonyolódik, hogy hősünket egyszerre nyomasztja csecsemőgyilkos édesapja emléke és régen látott fia lankadatlan vonzódása a kábítószerekhez.
Amikor a romos épületekkel és használt fecskendőkkel tarkított Long Beach utcáin kábuló Joey (James Franco - A drog pokla, Pókember) gyilkosság gyanújába keveredik, Vincent elkeseredett kísérletet tesz arra, hogy bizalmatlan ex-felesége, megbízható rendőrtársa és a fiú drogos barátnője segítségével felkutassa és tisztázza őt. Az igazság órája azonban, mint általában, most is várat magára: Vincent dolgát a rendőri bürokrácia, társa titokzatos halála, egy 18 hónapos unoka váratlan felbukkanása és a görög tragédiákba illő családi teher nehezíti. Caton-Jones filmje valódi jellem vezérelte krimi, melyben a rendező stílusosan és kellemes tempóban vezeti végig nagyszerű színészeit a sablonos befejezésig. Mint tudjuk, Robert De Niro szinte minden élethelyzetben fotogén, a történet báját ezúttal mégis az egykor szebb napokat látott Long Beach vendéglátó-ipari roncstelepe és Manhattan zsúfolt utcái adják - meg persze a mellékszerepben feltűnő Frances McDormand (Véresen egyszerű, Fargo), a James Dean epigon Franco és a kutyaszemű George Dzundza (A szarvasvadász, Veszélyes kölykök). Az igazság órája nem a vígasság órája, hanem egy véres-narkós családi filmdráma abból a negyedből, ahol szinte mindenkinek minden nyolc. Kivéve Vincent LaMarcát.
csmozi
2003.08.27
|
City by the Sea
amerikai krimi, 108 perc, 2002
De Niro ismét zsaruszerepben. Gyilkossági ügybe keveredett fiát próbálja kihúzni a csávából, azonban ez korántsem egyszerű: gyilkosság, rejtély és családi dráma állja útját.


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
17
K
18
Sze
19
Cs
20
P
21
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.