Szex telefonhívásra

est.hu:
3/10
|
olvasói
6/10 (44)
Bár ígéretesen hangzik, az erotikus thriller műfaja többnyire ügyetlen hibrid, hiszen az akció óhatatlanul alárendelődik a szinte mindig túllihegett, túlstilizált erotikának, amit viszont a megfelelő korhatár-besorolás miatt ritkán visznek túlzásba.
Ha hiszünk a filmeknek, akkor a könyvelők a világ legunalmasabb emberei, mint például Jonathan (Ewan McGregor), aki késő estig számokkal dolgozik egy irodában, aztán hazamegy, oszt kész a napja. Addig, amíg össze nem haverkodik vele egy bizonyos Wyatt (Hugh Jackman), aki jól menő ügyvéd és sok helyre bejáratos, például névtelen szexklubokba. Mármint az odajárók maradnak névtelenek, míg gyors kalandjaikat érzelemmentesen, ám hevesen lebonyolítják, a mi Jonathanunk pedig hamar elköveti azt a hibát, hogy egy gyors numera helyett - illetve amellett - beleszeret egyik alkalmi partnerébe, ám a szép szőke lány eltűnik.
 
Hopp, innen be is indul a krimi, és az erotikára kiéhezett, izzadó tenyerű urak innentől unatkozni fognak, de jó eséllyel mindenki más is. Minden egyes fordulat messziről előre látható, kivitelezésük jobb esetben is bumfordi, de néha bántóan - miközben érezni, hogy a film készítői meg vannak róla győződve, hogy valami irtó fifikás dolgot raktak össze. McGregor és Jackman persze így is élvezhető játékot nyújt, és hogy jót is írjunk, a film gyönyörűen van fotózva, hála Michael Mann házi operatőrének, Dante Spinottinak. A tanulság pedig leginkább a világ könyvelőinek szól: ha valaki mindenféle szexklubokba cipelne titeket, legyetek nagyon-nagyon óvatosak - de azért élvezzétek ki a helyzetet! 
 
Vízer
2008.08.19
|
Deception
amerikai erotikus thriller, 108 perc, 2008
Túlfűtött erotikus thriller, melyben a talpraesett aktakukac megismerkedik New York perverz-korrupt oldalával.
Színész:

Ewan McGregor
(Jonathan McQuarry)

Hugh Jackman
(Wyatt Bose)

Michelle Williams
(S)

Maggie Q
(Tina)

Charlotte Rampling
(Wall Street Belle)

Natasha Henstridge
(Wall Street-i elemző)

Bruce Altman
(ügyvéd)

Paz de la Huerta
(lista tag)

Rachael Taylor
(nő a Hallway-ben)

Forgalmazza: SPI
Bemutató: 2008. augusztus 28.
(12 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.