A sátán kutyája

est.hu:
6/10
|
olvasói
9/10 (2)
Ha vannak olyanok, akik visszatérő olvasóim - remélem! -, azok biztosak lehettek benne, hogy erről a filmről írni fogok. Miért is? Hát persze!
Kedvenceim első sorából játszik benne Richard E. Grant, aki Stapletont, a zaklatott rovargyűjtőt játssza, és előkelő besorolása a szereplők között jelzi, hogy ténykedése nem elhanyagolható a történet szempontjából. Többet nem árulok el, mert lehet, hogy valaki nem olvasta Doyle remek könyvét, bár szerintem nem sokan lehetnek. Na, akkor dióbélben elmesélem, vigyázva. Dartmoor környékén - a családi legenda szerint - évszázadok óta kísérti a Baskerville családot a sátán kutyája.
 
Sir Charles, a család fejének hirtelen halála után annak orvosa, Dr. Mortimer, Sherlock Holmes segítségét kéri a titokzatos haláleset miatt, és az örökös, Sir Henry védelmében. Logikus, hogy a tények ismeretével dolgozó híres nyomozó kezdetben mesének hiszi a sátán kutyájának történetét. A dartmoor-i lápvidéken folytatott kutatásai azonban megdöbbentő titokra derítenek fényt. Bár mai fejjel a regény stílusa gyermetegnek tűnik, arra emlékszem, hogy kiskoromban, mikor először olvastam a könyvet, nagyon-nagyon féltem. Talán ez a legfélelmetesebb a Holmes művek közül! 
 
 
háopépé
2005.11.11
|
The Hound of the Baskervilles
angol kalandfilm, 100 perc, 2002
Rendező:

David Attwood

(4 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.