Miss Pettigrew nagy napja

est.hu:
8/10
|
olvasói
7/10 (23)
1939, London: divatbemutatók, partik, léha színésznők és ostoba, szép emberek - na és bármelyik percben kitörhet a háború. Ebben a közegben próbál túlélni egy nagyon hosszú napot egy munkanélkülivé vált nevelőnő.
Guinevere Pettigrew, egy lelkész lánya, miután nevelőnőként csődöt mond több családnál is, kap egy utolsó esélyt, amikor - igazi vígjátéki szituáció: valaki más helyett - elfogad egy társalkodónői/titkárnői állást Delysia Lafosse-nál, a felszínes(nek tűnő), helyezkedő kabaré-énekesnőnél és feltörekvő színésznőnél. 
 
A talpraesett, középkorú Miss Pettigrew bölcsességével és éleslátásával sikeresen irányítja a fiatal, butácska és bizonytalan színésznőcske életét, és többször is megmenti a „katasztrófától” (színpadi kabaréra emlékeztető helyzetkomikum például, ahogy leszereli Delysia három udvarlóját, nehogy azok összefussanak egymással). Amit azonban ő sem lát előre, hogy rá is várnak meglepetések - kiderül például, miért is lesz olyan nagy nap ez a számára... 
 
A Miss Pettigrew nagy napját az indiai születésű Bharat Nalluri rendezte - nem egy Mira Nair/Hiúság vására esetével állunk azonban szemben, hiszen Nalluri már pályája kezdetétől a nyugati filmvilágban tevékenykedik (neki köszönhetjük például a Holló 3-at, az MI-5 több epizódját és A cunami utánt). A rendező ügyesen aknázza ki a szűkre szabott dramaturgiai kereteket (hiszen a film egyetlen nap, na jó, szigorú értelemben véve kettő története), és nagyszerű jeleneteket vezényel le a két főszereplő, Frances McDormand és Amy Adams között. 
fürkész
2008.08.28
|
Miss Pettigrew Lives for a Day
angol romantikus vígjáték, 92 perc, 2008
Egy elszegényedett társalkodónő londoni kalandjai a második világháború hajnalán. A Fargo terhes rendőrnője megint rendet tesz.
Rendező:

Bharat Nalluri

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2008. szeptember 4.
(12 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.