Dan és a szerelem

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (21)
Nem ritka napjaink amerikai filmművészetében, hogy a cél nem szentesíti, hanem bepiszkítja az eszközt. Peter Hedges filmje esetében például sok csodálatos apró mozzanatot temet maga alá a végső nyáltenger.
A Gilbert Grape és a Hálaadás ünnepelt rendezője ugyanis egy családi drámába oltott romantikus vígjátékot visz vászonra, ráadásul művét tipikus függetlenfilmnek álcázza. Történetünk hőse a három lányát felesége halála óta egyedül nevelő Dan Burns (Steve Carell - 40 éves szűz, Zsenikém), aki kezdi elveszíteni a kapcsolatot kamaszodó gyermekeivel. A családegyesítéshez éppen kapóra jön hát a szokásos nagycsaládi összejövetel a nagyszülők házában, ahol napokon át együtt játszik, főz, tornázik és mulat a sok testvér és unokatestvér - mintha valami csehszlovák tévésorozatban élnének.
 
Az egyébként újságokban publikáló, pszichológusként dolgozó Dan itt sem zökken ki a szánalmas (és Carell botox-gyanús mimikájának köszönhetően nagyon unalmas) önsajnálat-üzemmódból, egészen addig, amíg a helyi könyvesboltban össze nem fut egy izgalmas nővel (Juliette Binoche amerikait játszik!), aki történetesen öccse új szerelme. A cselekmény innentől kezdve a kínos és a kedves között ingadozik, a nagyszerű finomságokkal bemutatott családi létet beszennyezi valami határtalan giccs, és végül mindenki boldog. Hajrá amerikaiak, hajrá Amerika! 
 
csmozi
2008.09.03
|
Dan in Real Life
amerikai romantikus filmdráma, 98 perc, 2007
A három lányát egyedül nevelő apa szülei házába utazik nagy családi hétvégére, ahol persze beleszeret öccse nőjébe. Családterápia nevetéssel és könnyekkel.
Rendező:

Peter Hedges

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2008. szeptember 11.
(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
24
K
25
Sze
26
Cs
27
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.