Fakó lovas

est.hu:
8/10
|
olvasói
10/10 (1)
Western Clint Eastwooddal, ráadásul az ő rendezésében. Ezzel nagyot tévedni nem lehet. És szemernyi kétségünk ne legyen afelől, hogy az általa földre köpött szivarvég kráternyi lyukat éget a kiszáradt vadnyugati talajba.
Most már csupán annyi kérésünk lenne, hogy hősünk ezúttal még véletlenül se Tolnai Miklós orgánuma (gy. k.: pl. Veszprémi Linda főnökének bérhangja) szólaljon meg, mert ez a kombó bizony nem kicsit összeegyeztethetetlen. 
 
Kalifornia egyik kis bányászkolóniájába titokzatos prédikátor érkezik. A bányászok kilátástalan helyzetbe kerültek, mert a közeli földek könyörtelen és kíméletlen birtokosa szemet vet a bányára, és a seriff támogatásával meg akarja szerezni magának. A megfélemlített aranyásók eszköztelenek a velük szemben felsorakozó erőkhöz képest, egyedül a rejtélyes jövevényben - akiről senki nem tudja honnan érkezett és hova tart - van annyi bátorság, elszántság és tetterő, hogy felvegye a harcot, és megpróbálja lebeszélni a fölbirtokost arról, hogy kisemmizze a bányászokat. 
kirsch
2010.11.16
|
Pale Rider
amerikai western, 116 perc, 1985
Rendező:

Clint Eastwood

Színész:

Clint Eastwood
(prédikátor)

Michael Moriarty
(Hull Barret)

Carrie Snodgress
(Sarah Wheeler)

Sydney Penny
(Megan Wheeler)

Chris Penn
(Josh LaHood)

Richard Dysart
(Coy LaHood)

Richard Kiel
(Club)

Charles Hallahan
(McGill)

(3 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.