A zóna

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (13)
Ahogy szerte Latin-Amerikában, Mexikóvárosban is éles határvonal húzódik a nyomornegyedek és a magas fallal, szögesdróttal és fegyveres őrökkel védett villanegyedek között - és jobb nem átlépni ezt a határt.
Amikor egy hirtelen támadt vihar során hirdetőtábla szakad a gazdagok lakta zóna falára, három suhanc beszökik, hogy elemeljen, amit éppen lehet, de kalandjuk vérfürdőbe torkollik. Az eredmény egy halott öregasszony - Dosztojevszkij árnya lebeg itt is -, két lelőtt betörő és egy véletlenül lepuffantott biztonsági őr, illetve egy vérszomjas közösség, akik a kereket oldott, köztük bujkáló harmadik tolvajjal is elbánnának irgalmatlanul. Minden mozdulatot kamerák követnek, és az utcákat felfegyverzett polgárok járják, akik privilégiumaikat féltve nem engedik, hogy a külvilág bármit is megtudjon az itt történtekről - pedig egy makacs nyomozó nagyon is kíváncsi lenne, hogy ki és miért riasztotta a rendőrséget.
 
Rodrigo Plá pedig remekül mutatja be, hogy mi történik, ha az erőszak keveredik a pánikkal, és a már vagy egy évtizede izmosodó legújabb mexikói (új)hullám nem véletlenül arat óriási sikereket odahaza és külföldön. Mert az világos, hogy a gazdagok könnyen lesznek szemetek és arrogánsak, a szegények pedig többnyire védtelenek, de Plá nem keményen odamondogatni vagy elborzasztani akar, hanem árnyaltan mesélni kiszolgáltatottságról, szolidaritásról és emberségről. Ehhez pedig remek színészeket, kérlelhetetlen dramaturgiát és trükkös időszerkezetet használ, ám a moralizálástól ő sem teljesen mentes - de miért is lenne az. 
 
Vízer
2008.09.17
|
La Zona
mexikói filmdráma, 97 perc, 2007
A Mexikóváros szívében lévő, magas fallal körülvett gazdagok lakónegyedébe három suhanc szökik be egy viharos éjszakán, és egy egész közösség indul meg levadászni őket.
Rendező:

Rodrigo Plá

Színész:

Daniel Giménez Cacho
(Daniel)

Maribel Verdú
(Mariana)

Alan Chávez
(Miguel)

Daniel Tovar
(Alejandro)

Carlos Bardem
(Gerardo)

Fernando Becerril
(De La Garza)

Blanca Guerra
(Lucía)

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2008. szeptember 25.
(2 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
Szo
28
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.